CES 2011: multimédiás irányba tart a Zotac

A Zotac is ellátogatott a CES-re, és ha már ott voltak pár terméket is lelepleztek a nagyközönség előtt. Az újdonságok között egy alaplap is látható volt, mely az Intel Sandy Bridge processzorokhoz készült, és H67-es vezérlőt alkalmaz. A Mini-ITX-es megoldás H67-ITX WiFi névre hallgat, és az LGA1155-ös foglalata mellett két DDR3-as DIMM, és egy PCI Express x16-os interfész található. A meghajtókat négy darab 3 Gbps-os és két 6 Gbps-os SATA csatlakozóra lehet kötni, emellett egy eSATA, és négy USB 3.0-s illetve számos 2.0-s port is lesz az alaplapon. A hálózati kommunikációt a Gigabit Ethernet és a 802.11n-es Wi-Fi biztosítja, továbbá nem hiányzik a 7.1-es hangkodek, a hátlapon pedig DVI, HDMI és DisplayPort kimenet található.

Zotac H67-ITX WiFi
Zotac H67-ITX WiFi

A Zotac a H67-ITX WiFi jelzésű alaplapot még ebben a hónapban forgalomba hozza, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

A mini-PC-k világában A ZBOX termékek előkelő helyet foglalnak el a multimédiás eszközök piacán, de az internet is egyre fontosabbá válik. A vállalatnak olyan megoldást kellett találni, ami a HTPC-kben is kiváló, és támogat minden olyan platformot, amire a jövőben szükség lehet az internetezés folyamán. A kritériumok alapján nem nehéz kitalálni, hogy az AMD Brazos rendszerére eset a választás, hiszen ilyen alacsony fogyasztás mellett semelyik más fejlesztés nem tudja kielégíteni a fenti követelményeket.

A ZBox Blu-ray AD03 az E-350-es APU-ra épül, amiben két darab 1,6 GHz-es órajelen üzemelő processzormag és egy Radeon HD 6310-es grafikus gyorsító található. Az AMD a Fusion projekt részeként úgy építette a platformot, hogy az alacsony energiaigény ellenére se kelljen lemondani semmiről, vagyis a rendszer az összes elérhető API-t és internetes technológiát gyorsítja. A terméken lesz 802.11b/g/n-es Wi-Fi, Gigabit Ethernet és kártyaolvasó, valamint a Blu-ray-olvasó is része a szettnek, amely képes DVD-t is írni. A kijelzőt a D-Sub, a DVI és a HDMI kimenetek egyikére lehet kötni, a hangokat pedig egy 7.1 csatornás hangkártya biztosítja, továbbá az egyéb eszközök számára két USB 3.0-s port is helyet kapott az újdonságon.

Zotac ZBox Blu-ray AD03
Zotac ZBox Blu-ray AD03

A ZBox Blu-ray AD03-hoz természetesen még szükséges a DDR3-as memória és a SATA interfészre köthető adattároló, ám ha a vásárló ezzel nem akar törődni, akkor érdemes a termék Plus verzióját választani. Ebben 2 GB rendszermemóriát és egy 250 GB-os merevlemezt lehet találni. A Zotac AMD platformra épülő mini-PC-je az elkövetkező hetekben kerül az üzletekbe, az árazásról azonban nincs pontos információ.

A ZBox Blu-ray 3D ID36 is bemutatkozott, melyet főleg a 3D-s HTPC-t építő felhasználóknak ajánl a gyártó. Ez a rendszer egy NVIDIA Ion 2-es platformra épül, a processzor szerepét pedig az Atom D525 tölti be az NM10 Express vezérlő társaságában. A dedikált grafikus lapka 512 MB-os fedélzeti tárral rendelkezik, a rendszermemóriát pedig DDR3-as foglalatok várják. A Wi-Fi, a Gigabit Ethernet és az USB 3.0 ezen a masinán is jelen van, továbbá a Blu-ray-kombó és a 7.1 csatornás hangkártya sem hiányzik.

Zotac ZBox Blu-ray 3D ID36
Zotac ZBox Blu-ray 3D ID36

A ZBox Blu-ray 3D ID36-ból szintén lehet kérni a Plus jelzésű verziót, ami szokás szerint 2 GB-nyi memória és egy 250 GB-os merevlemez hozzáadását jelenti. A Zotac a gép szállítását szintén a hetekben kezdi meg, az árakról azonban most sem beszélt a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés