Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Nem tudok cirkuláris polarizáció alapú LCD-ről (a C-PVA elvileg olyan lett volna, de mégsem olyan). De amúgy minek?
Egyébként egy ideje kísérleteznek egy újabb féle passzív megoldással, ahol nem előre felvitt, soronként váltott irányú polarízer réteg lesz, hanem egy egybefüggű, irányát elektronikusan kapcsolgatható, így időben osztottan, de full-HD képpel. Idén már elvileg ennek kellett volna jönnie, de lehet, hogy feladták és inkább rábízzák az egész full-HD 3D témát a 4K-ra. Aztán lehet, hogy majd ott vezetik be, ha a népek elkezdik keveselni a 4Kx1K felbontást 3D-ben (remélhetőleg 200+ Hz-en, azaz szemenként 100+ Hz).
-
mzso
veterán
Ezt a sorozást benéztem. Valamiért azt hittem egyszerre csak az egyik sor mehet. Így már csak a hézag marad a sorok között, meg ugye a felezett felbontás.
"Nem tudom, mennyire fér meg egymás mellett a lineáris és cirkuláris polarizáció."
Én sem. Cirkulárisan polarizált szemüveg? -
dezz
nagyúr
Lehet, hogy egy 50Hz+scanning backlightos panelt néztél, de magához a passzív 3D-hez nem kell villogtatás. Egyidőben jelennek meg a jobb és bal szemnek szóló sorok, és az ellentétes irányú cirkuláris polarizáció miatt mindkettőt csak a megfelelő szem látja.
Nem tudom, mennyire fér meg egymás mellett a lineáris és cirkuláris polarizáció.
-
mzso
veterán
"Úgy véled? Villogásmentesség?"
Én nem úgy vettem észre mintha bármelyik is olyan sima lenne mint normál esetben. (Mondjuk én inkább vibrálásnak hívnám)
"Nem kell: a függőleges felbontás feleződése azt jelenti, hogy soronkénti váltakozásban ellentétes polarizáltság van."
Ennyi erővel az aktívnál sem kell... és akkor szépen fele framerate-tel megy mindkét szemre azzal is.
De a többi alapján azt mondom még inkább mindkettőt be kéne építeni. Aztán az ember majd kiválasztja, hogy két rossz közül melyik tetszik a jobban.
-
dezz
nagyúr
"Miért is?"
Mert LG.
"Ilyen árkategóriában nem számít a szemüveg ára. Ez kívül csak hátránya van a passzívnak."
Úgy véled? Villogásmentesség? Sötétítő hatás mentesség? Élénkebb színek?
"A magasabb frissítési sebesség ugyanúgy kell, mivel egy pixel nem tud két féle képpen polarizált fényt kibocsátani mint a moziban. Ugyanezen ok miatt még nagyobb minusz a felbontás felezés."
Nem kell: a függőleges felbontás feleződése azt jelenti, hogy soronkénti váltakozásban ellentétes polarizáltság van.
"Erre még rájön, hogy pont vízszintesen kell tartani a fejet, hogy minimális legyen az áttetszés."
Cirkuláris polarizációt használ (mint a RealD), így nyugodtan be lehet dönteni a fejet. (Csak benne kell maradni abban a 20 fokban.)
-
Veszek egyet!
Aztán milyen király dolog lesz LHX-ezni, meg Commando-zni C64-el rajta
-
BloodRay
veterán
A Sonyval és a Toshibaval holtversenyben?
Azokban is LG panel van...
-
mzso
veterán
Most különösen fájdalmas volt. Látni a képen, hogy bármilyen vastag is oldalt középtájt ahol a talapzat kapcsolódik megvan a 3-4 centi.
(hál istennek megduplázódott a hozzászólás)
-
mzso
veterán
Ehhh ez is passzív.
"A háromdimenziós anyagok kezeléséhez magától értetődően a passzív technológiát használja, "
Miért is? Ilyen árkategóriában nem számít a szemüveg ára. Ez kívül csak hátránya van a passzívnak. A magasabb frissítési sebesség ugyanúgy kell, mivel egy pixel nem tud két féle képpen polarizált fényt kibocsátani mint a moziban. Ugyanezen ok miatt még nagyobb minusz a felbontás felezés. Erre még rájön, hogy pont vízszintesen kell tartani a fejet, hogy minimális legyen az áttetszés. (Kilencven foknál meg teljesen megcserélődik, úgyhogy oldalra dőlve senki nem fog ezzel 3d-t nézni) -
Khelben
nagyúr
Sosem fogom megérteni, miért érdekes egy tv vastagsága...
-
dh66e
veterán
3év és a pór nép is veheti a 40" változatát.Türelem emberek.
Az 5 milkás ár meg hihetetlen alacsony ilyen premier cuccnál.Anno a sharpnak volt 20 millásfriss árúja.Ez ilyen dolog.
-
Möhe
addikt
Óóó LED..
Erre az évre már emberi fogyasztásra alkalmasat "ígértek" a gyártók pár éve,csak azt elfelejtették közölni hogy a milliárdos klubban lesz az igényfelmérés.Amúgy ez a 84-es méret a standard a nagyképernyősök között,mint a 40-es "kicsiben" ?
-
feco985
csendes tag
Nekem csak az a bajom,Oké szuper Full HD 3Dmeg OLED meg 4K lcd stb de meddig bírják .Nekem még az a nagyon nehéz Hagyományos két kezes tévém van . kb 10 éves És semmi baja.Feleségemmel vetőnk egy Lcd tv kb 3 éve 2 évig bírta
-
nismoka
addikt
OLED: Organikus fény kibocsájtó dióda, ez maga az alapja pld az AMOLED és SAMOLED-nek. Az AMOLED pentile matrixos képpont elrendezést takar ezt azért használják mert az OLED sajátiossága hogy a kék szín hamarabb öregszik mint a többi alapszín, ezért a pentile elrendezésnél nagyobb méretüek a kék képpontok pld a zöldnél. Ennek hátránya hogy nem annyira finom felbontást ad mint a SAMOLED. A SAMOLED normál RGB képpont elrendezéssel operál ahol minden alapszín egyforma méretü.[link] Amiröl itt az LG-nél szó van az a WOLED, itt csak fehér fényü OLED-et használnak ami megadja a tv fényerejét, az alapszíneket színszürökkel állítják elö. Ezt is azért csinálják hogy a szinek egyszerre öregedjenek illetve ne öregedjenek..
A Samsung OLED TV az SAMOLED-es.
-
keIdor
titán
válasz
Gabesz1019 #6 üzenetére
Igen.
-
Gabesz1019
senior tag
Ha jól értelmezem ez a 4K a Full HD felbontás utódja?
-
Enton
addikt
Az a majd 5misi egy 4ks óriásért azért szép. Kisebb méretben nem árulnak 4k tvt?
Olyan 32-42-47 méretben érdekelne is.
A sima oled-nek van már valami rajt dátum mikorra várható a megjelenés?
Elég imponáló az a vastagság. -
Sir Ny
senior tag
mi a különbség a LED, OLED, MOLED, AMOLED, SAMOLED közt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat kőkemény erődemonstrációt tart Berlinben.
- Tőzsde és gazdaság
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Eredeti játékok OFF topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hobby elektronika
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Lightyear - befektetési app
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest