IFA 2012 blog: erőre kapott a Grundig és a Thomson

A kétezres évek első évtizede alaposan megrostálta a szórakoztatóelektronikai iparágat. Korábbi nagy nevek buktak el vagy süllyedtek igen mélyre nagyon rövid idő alatt. Ilyen volt például a Thomson, amely a projektoros tévékben látta a továbblépés lehetőségét, viszont a vásárlók és a kereskedők ezt nem így gondolták...néhány veszteséges év után a vállalattól megszabadultak a francia tulajdonosok, és a cég kínai kézbe került. Ezután felhagytak a tévégyártással, és inkább a kiegészítőkre, azaz set-top boxokra, távirányítókra, fülhallgatókra és kábelekre kezdtek koncentrálni.


[+]

A Grundigra hasonló sors várt. A patinás, nagy múltú német vállalatot jó pár esztendei nyüglődés után egy török, többek között a BEKO márkanevet is birtokló cég szerezte meg. Sokáig úgy tűnt, hogy nem döntötték el mit is akarnak kezdeni a Grundiggal, de most nagyon úgy tűnik, vissza akarják szerezni a márka régi fényét. Mindkét cég a korábbinál nagyobb standon, sokkal több készülékkel volt jelen. Ez mondjuk a Thomson esetében nem is volt nagy kihívás, hiszen volt olyan év, hogy csak egy talpalatnyi területen állítottak ki néhány terméket. Most viszont egy óriási falat pakoltak tele LCD tévékkel, és a modellválaszték is elég nagynak tűnt.


[+]

A Grundignál ennél is tovább mentek, hiszen audioeszközök és televíziók garmadáját vonultatták fel. Mindkét márka egyébként a második vonalat képviseli, tehát a top termékeik hozzávetőlegesen azt a szintet hozzák, mint a nagyok egy-két évvel ezelőtti csúcsmodelljei. Így például a Grundig televízió kávája már vékonyabb mint régen, de nem annyira, mint például egy Samsungé. Van Smart rendszerük, de nem olyan sokoldalú és szofisztikált, mint az LG-é, és a háromdimenziós megjelenítésben is még le vannak maradva egy kicsit. Mindenesetre az mindenképp öröm, hogy két ilyen nagy múltú márka is visszatérni látszik. Remélhetőleg kicsit megkavarják, felrázzák a piacot hazánkban is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés