CES 2014: Tényleg létezik a hajlítható tv!

A CES előtt pletyka szinten már felmerült, hogy az LG egy hajlítható, nagyméretű OLED kijelzőt is kiállítana, és Las Vegasban az is kiderült, hogy a híresztelések ezúttal igaznak bizonyultak. A dél-koreai konszern ugyanis tényleg bemutatta forradalmi, eddig leginkább csak a sci-fikben elképzelhető készülékét.


[+]

Az UHD felbontású modell képernyőjének görbülete a távirányítóval a néző igényeihez igazítható, a rendelkezésre álló görbületi tartományt pedig a tervezők a vizuális élményt meghatározó főbb tényezők, többek között a képernyőméret és a nézőtávolság alapján határozták meg. Természetesen arról szó sincs, hogy karikába lehetne tekerni a készüléket, hiszen a széleit "csak" 7,5 centivel lehet közelebb hozni a tv előtt üldögélőkhöz. A szabályozható íveltségnek köszönhetően a néző mindig az igényeinek és ízlésének megfelelő lehető legjobb látványt élvezheti, legalábbis a gyártó állítása szerint. Emellett persze az sem elhanyagolható szempont, hogy kiválóan lehet imponálni vele az ismerősök, üzleti partnerek, meghívott vendégek előtt.

A "rugalmas" OLED TV egyedülálló képernyőjének megbízhatóságát és tartósságát több tízezer órányi tesztelés garantálja. Jó kérdés persze, hogy mennyibe fog kerülni, azonban az árról és a boltba kerülés dátumát egyelőre nem árulta el a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés