Hirdetés

CES 2014: bejártuk az LG standját

Hirdetés

Televíziók, megjelenítők, hangzás

Bár nincs pontos összehasonlítási alapunk, de az általunk látottak alapján meg merjük kockáztatni, hogy az egyik, ha nem a legnagyobb standot az LG húzta fel az idei CES-en.


A bejárat [+]

A látogatókat a belépés után azonnal impozáns látvány fogadta. A 140 darab tévéből összeállított képernyőt a világ legnagyobb 3D-s falának kiáltotta ki a vállalat, ahol a térhatáshoz egy egyszerű passzív szemüveget kellett viselniük a nézőknek.


[+]

A fal előtt még a zárórában is meglehetősen sokan ültek, a közönség pedig rendszeresen tapsolt a demonstráció végén, ami mellett még a konkurencia munkatársai sem tudtak szó nélkül elmenni.


[+]

Tovább haladva, egy, az előbbinél már jóval kisebb méretű, 4K felbontású, szintén 3D megjelenítésre képes falba botlottunk.


[+]

A következő termék szintén Ultra HD, de ezen belül már 5K (5120x2160) felbontású volt, mely 21:9-es képaránnyal és 105 colos képátlóval büszkélkedhetett.


[+]

Jó pár hajlított LCD és OLED tévé is helyet kapott a standon, melyből az egyik szintén 5K felbontással bírt.


[+]

A hajlítható, nagyméretű OLED tévéről már adtunk hírt pár nappal ezelőtt. Az UHD felbontású modell képernyőjének görbülete a távirányítóval a néző igényeihez igazítható, a rendelkezésre álló 7,5 centiméteres tartományt pedig a tervezők a vizuális élményt meghatározó főbb tényezők, többek között a képernyőméret és a nézőtávolság alapján határozták meg.


[+]

Az feljebb említett kuriózumokon felül természetesen még egy nagy csokor másik készülék is helyett kapott a standon, melynek például része volt az a Harman/Kardon által fejlesztett, audiorendszerrel megspékelt, UHD-képes UB9800-as család is, aminek érkezéséről néhány napja már szintén beszámoltunk.


[+]

Az eddigieken felül kiállításra került egy 3,5 milliméter keskeny káva-káva távolsággal rendelkező FHD videófal, illetve egy 98 colos Ultra HD megjelenítő is.


[+]

Lézertévéből a 100 colos, Full HD felbontású HECTO2 került ki a standra.


[+]

A hang- és gesztusvezérlést is volt szerencsénk működés közben megtekinteni, majd kipróbálni. Mutatóujjunkkal egyszerűen lehetett irányítani a kiállított készülék alapvető funkcióit (pl. hangerő, csatornaváltás), illetve a beszédfelismerésnél is könnyen vette a lapot a szoftver.


[+]

Az LG webOS-alapú okostévérendszere is a CES alkalmával debütált. A korábban a HP-tól megvásárolt szoftver célja a korábbinál egyszerűbben, könnyeben és gyorsabban használható rendszer megalkotása volt.


[+]

A vállalat a feladatot sikerrel teljesítette, hiszen könnyű kezelhetősége révén a tartalmak keresése és megtekintése gördülékenyebb lett, ahogyan az okostévé más eszközökkel történő összekapcsolása, sőt még a kezdeti beállítások is, így a 2014-es modellek 70 százalékába már az új rendszer kerül.


[+]

A projektorokat sem hagyták otthon a dél-koreaiak, így többek között láthattuk a LED-es háttérvilágítású, Full HD felbontású PF85U-t, amit elsősorban a mobilitást szem előtt tartva fejlesztettek ki.


[+]

A különféle, hangzásért felelős termékeknek a megjelenítőkhöz viszonyítva már csak egy kisebb szelet jutott. Itt a házimozis térhangzásra kihegyezett eszközök mellett többek között az akár házibulikhoz is ideális X-Boom DJ Prót is megnéztük, bár ez a modell – néhány más termékkel együtt – valószínűleg nem lesz elérhető hazánkban.


Életképek [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés