Hirdetés

CES 2014: okos fülhallgató és csuklópánt az LG-től, nem csak sportoláshoz

Hirdetés

Az LG két viselhető termékével, a Lifeband Touch csuklópánttal és a Heart Rate fülhallgatóval próbálja becserkészni azokat, akik olyan technikai eszközöket keresnek, amelyek testedzés közben is használhatóak.

LG Lifeband Touch
LG Lifeband Touch [+]

Az aszimmetrikus kialakítású Lifeband Touch érintésérzékeny OLED panelén az idő, a biometrikus adatok, a bejövő hívások és zenevezérlők láthatók. A beépített háromtengelyű gyorsulás- és magasságmérő pedig lehetővé teszi a legfontosabb teljesítménymutatók, így a megtett távolság, a sebesség, a lépésszám, az elégetett kalóriamennyiség és a tervezett iram pontos mérését. Az egyszerűen használható eszköz mozgásérzékelő algoritmusa automatikusan bekapcsolja a képernyőt, amikor a viselője elfordítja a csuklóját. A Lifeband Touch emellett Bluetooth-alapú vezeték nélküli kapcsolat létesítésére is alkalmas, így képes adatokat továbbítani okostelefonra, vagy adatokat fogadni más eszközökről, például a Heart Rate fülhallgatóról.

LG Heart Rate
LG Heart Rate [+]

Ez utóbbi PerformTek névre hallgató érzékelőtechnológiája a fül belső részénél mérhető véráramlási adatok alapján állapítja meg a pontos biometrikus adatokat, például a pulzus és a becsült maximális oxigénfelvétel értékét. Folyamatos pulzusmérésre alkalmas eszközként a PerformTek már igazolta, hogy intenzív testedzés során is pontos értékeket ad. A kábelen található csiptetőegység Bluetooth-kapcsolatot biztosít, amellyel az eszköz teljesen észrevétlenül és automatikusan képes adatokat küldeni okostelefonra vagy a Lifeband Touch csuklópántra is. Mobil eszközökkel összekapcsolva a termékek képesek továbbítani a mért adatokat az Android és iOS rendszeren is elérhető és egyszerűen kezelhető LG Fitness alkalmazáson kívül más hasonló programoknak is, mint például a MyFitnessPal-nak, a Runkeepernek vagy a MapMyFitnessnek. A gyártó a frekvenciaátvitellel, impedanciával és érzékenységgel kapcsolatos pontos technikai specifikációkat, és a termékek árát egyelőre nem árulta el, az viszont igen először az Egyesült Államokban lesznek elérhető 2014 első felében, majd később érkeznek meg valamikor Európába.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés