Hirdetés

Ilyen lesz az LG nyári OLED tévéje, az 55EM9600

Az LG újabb részleteket árult el a nyár közepén bemutatásra kerülő OLED tévéjéről. A cég 2009 óta van jelen az üzletágban, de eddig mindössze egy 15 hüvelykes modellből állt a kínálatuk. Ezt egészítik most ki egy 55 hüvelyk képátlójú darabbal, az 55EM9600 típusjelzésű televízióval.

LG 55EM9600
LG 55EM9600

A készülék a 4 Colour Pixel technológiát használja, amelynek lényege, hogy egy fehér subpixelt is beépítettek, ami elméletileg természetesebb képi világot és élénkebb színeket eredményez. A Cinema 3D keret nélküli formatervezési irányzatba tartozó termék mindössze négy milliméter vastag, a súlya körülbelül tíz kilogramm.

A háromdimenziós megjelenítéssel kapcsolatban nem hazudtolták meg magukat, hiszen a passzív-polarizációs eljárás mellett tették le voksukat. A kétmagos processzorral megtámogatott tévé természetesen megkapta a 2012-es Smart rendszert. A mozgásérzékeny Magic Remote távvezérlő mellett már elvileg parancsolgatni is lehet neki, azaz hanggal is irányítható.

Az LG egyébként megadja a módját az európai bevezetésnek. Monacóban mutatták be hivatalosan a terméket 400 válogatott üzleti partner, előkelőség és szakújságíró társaságában, sőt még a Forma 1 aktuális világbajnoka, Sebastian Vettel is részt vett a zsúron. Bár a korábbi hírek 9000 dollár körüli összegről szóltak, a legutóbbi információk alapján úgy tűnik, hogy ennél egy ezressel drágább lesz, és így 10050 dollárért vihető majd haza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés