Hirdetés

Megérkeztek Magyarországra a 2012-es LG tévék és házimozik

Az LG tavaly vezette be a Cinema Smart TV termékcsaládját, és a nagy gyártók közül elsőként állt át a passzív-polarizációs képalkotási technológiára. Ennek az olcsóbb előállítás mellett további előnye, hogy kisebbek és könnyebbek a szemüvegek, és mivel nincs bennük LCD kijelző, ezért nem is vibrálnak. A felhasználói visszajelzések pozitívak voltak, így nem meglepő, hogy idén is maradtak ennél az eljárásnál. Viszont a 2D-3D konverziót állítólag továbbfejlesztették, és így az okos algoritmusoknak köszönhetően még valósághűbb lett a térhatás.

LG LM960V
LG LM960V

A vállalat egyébként világszinten 12,1 százalékos piaci részesedéssel bír, a tavalyi évben eladott 24,7 millió eladott készüléknek köszönhetően, Magyarországon pedig a vállalat stabilan tartja második helyét az LCD tévék szegmensében, körülbelül 25 százalékos piaci részesedéssel. A Smart rendszert szintén 2011-ben vezették be. A különféle widgetek, prémium tartalmak, applikációk mellé idén bekerültek a 3D World szolgáltatás révén a különféle közvetlenül elérhető háromdimenziós anyagok is. A grafikus felület is átalakult, és első pillantásra ez a változás könnyebb használatot biztosít majd.

Hasonló célokat szolgál a megújult Magic Remote távirányító. A Wii kontrollerhez hasonló mozgásérzékeny navigálás megmaradt, viszont kiegészítették egy görgővel is, ami az oldalak közti lapozást segíti elő. Emellett került rá egy mikrofon is, így a hangvezérlés is lehetséges. Legalábbis elméletben, hiszen erre júniusig kell majd várni, de akkor már elég lesz a fontosabb utasításokat bedörmögni a távvezérlőbe.

LG LM860V
LG LM860V

A tévék közül az idei év csúcsmodellje az LM960V típusjelzésű készülék lesz. A megjelenését a Cinema Screen dizájnvonal határozza meg, aminek fő ismertetőjegye a borderless (ilyenkor a keret egy síkban van a képernyővel) kialakítás, valamint az ultravékony, 4,1 milliméter vastag kávák. A talpat is átdolgozták, és egy teljesen krómból készült kétágú darabra cserélték. Megkapta az LG saját Nano LED háttérvilágítását, 1000 Hz-es képfrissítéssel működik, kétmagos processzorral látták el, és természetesen a Wi-Fi sem hiányzik belőle. Az LM860V szintén 3D kompatilibis okostévé, viszont a keretének szélessége még az egy millimétert sem éri el. A kétmagos processzorral megtámogatott termékbe LED Plusz háttérvilágítás került, és 800 hertzes képfrissítési rátával dolgozik, valamint a beépített Wi-Fi-t sem spórolták ki belőle. A 47 hüvelykes LM960V ára 629 000 forint körül alakul majd, míg az ugyanekkora LM860V-ért körülbelül 569 900 forintot kell fizetni.

A házimozi szettek közül a 9.1 csatornás BH9520T a top készülék. Ebben olyan egyedi fejlesztések kaptak helyet, mint a 3D Sound Zooming, a 360 fokos hangtér kiterjesztés, a felfelé sugárzó hangszóró és a 3D surround processzor.

LG BH9520T
LG BH9520T

A 3D Sound Zooming technológia elméletileg képes arra, hogy a hangzást szinkronba hozza a 3D vagy 3D Smart TV képernyőjén aktuálisan látható háromdimenziós képpel. A valós idejű 3D képmélység elemzésének köszönhetően a hang a közeledő képpel erősödik, a távolodóval halkul. A 360 fokos hangtér kiterjesztéssel (Sound Field Expansion) kibővíthető a 3D-s hangmező mérete, nagyobb lesz az optimális hallgatási tér (Audio Sweet Spot), és a néző így az események központjába került, bárhol is foglaljon helyet a szobában. A felfelé sugárzó hangszórók a cég közleménye szerint teljessé teszik a 3D hangzást, hiszen az egész teret hanggal töltik meg. A központi egység a beépített médialejátszó mellett tartalmaz egy Blu-ray meghajtót, Wi-Fi-t, és megkapta a frissített Smart TV rendszert. A DLNA kompatibilis eszköz maximális teljesítménye a specifikációk szerint 1100 watt, ajánlott fogyasztói ára 209 000 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés