CES 2017: 4K-ban HDR-rel és anélkül is nyomul az LG monitor fronton

Két nagyfelbontású 32 hüvelykes modellt is mutattak, melyek FreeSync támogatással is rendelkeznek.

Ahogy várható volt az előzetes beharangozó alapján, porondra került az LG legújabb 4K-s kijelzői, a 31,5 hüvelykes 32UD99, illetve az 32UD89 is. Ennek megfelelően első látásra a kijelzők olyanok, mint két tojás, csak a talp színe tér el, ami nem véletlen, ugyanis mindkettő az Arc Slim stílusban készült, melynek jellemzője a C alakú talp, illetve a 0-110 milliméteres magasságállítással, dönthetőséggel és pivot képességekkel megáldott állvány, ami egyébként VESA konzolra is cserélhető. Továbbá megkapjuk még a három oldalról borderless kávás panelt is, amely továbbra is Cinema Screen név alatt fut. Maga a dizájn és az egész felépítés nem új, korábbi modelleknél is láthattuk, tapasztalhattuk tesztjeinkben.

LG 32UD99
LG 32UD99 [+]

Külsőre tehát semmi, belül viszont csak egyetlen, de annál fontosabb tulajdonság választja el egymástól őket, ez pedig a HDR (HDR10) megléte, illetve meg nem léte. Értelemszerűen a nagyobb számozású kapta meg a HDR-t, ami nem mondható általánosnak a monitoroknál, mindenesetre az LG-nél úgy gondolják, hogy a technológia a tévék után erre a piacra is betör, így készen állnak a fogadásra, illetve gondolnak a nem PC-s forrásból történő megjelenítésre is.

Az alapot az LG 3840x2160 képpontos AH-IPS panelje adja mindkét modellben, amely ennek megfelelően széles betekintési szögeket és 1000:1 statikus kontrasztarányt, 5 ezredmásodperces válaszidőt, illetve alacsony késleltetést ígér. A frissítés 60 Hz , megfejelve az AMD FreeSync-kel, ami 40-60 Hz-es tartományban fejti ki jótékony hatását.

LG 32UD89
LG 32UD89 [+]

A lényeges különbséget a háttérvilágítás adja, ami mindkettőnél PWM mentes LED, de az 32UD89 esetében a 350 cd/m²-nél tetőzik a fénysűrűség a teljes kijelzőn, míg a 32UD99-nél lokálisan 550 cd/m² a csúcsérték. Illetve ezzel kapcsolatban fontos az is, hogy amíg az UD89 csak az sRGB színteret fedi 99%-ban, addig az UD99 a DCI-P3 95%-át adja vissza, ráadásul utóbbi kalibrálva érkezik.

LG 32UD99
LG 32UD99 [+]

A csatlakozók között is kell különbséget keresni: mindegyikre felkerült az USB Type-C (képátvitel és töltés), a DisplayPort 1.2a és két darab HDMI 2.0, de USB 3.0-s portok (egy pár) csak az UD99-en kaptak helyet, az UD89-en csak egy töltőport akad. Apropó töltés: a komolyabb modell ezt az USB Type-C foglalaton keresztül 60, a másik 40 wattig képes megoldani.

LG 32UD99
LG 32UD99 [+]

Mindkét kijelző fehér (W utótagos) és fekete (P utótagos) színben lesz elérhető (a fehér UD99 esetén ezüst talppal), de az árakról egyelőre nincs infó. Reméljük, hamarosan tesztelhetjük ezeket a modelleket, és addigra lesz rá HDR tartalom is. Mindenesetre a portrémódba rendezett háromdarabos összeállítás így sem néz ki rosszul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés