CES 2017: elnöki monitorinstallációt dobott össze az LG

A három darab 38 hüvelykes, hajlított IPS monitor igen ütős látványt nyújt.

Az LG már az ünnepekkor beharangozta, hogy nagyjából milyen újdonságokkal készülnek a monitorok frontján, de élőben azért mégiscsak más látni, mivel találkozhatunk majd a piacon. Már csak azért is, mert olyan érdekességeket is megnézhettünk, mint a tavaly augusztusban demonstrált, 38 hüvelykes 38UC99 kijelző, ami nem csak hogy hatalmas, de 24:10 képaránya sem az, amit bárhol kipróbálhatunk.


[+]

Kezdjük is a sort akkor ezzel a monitorral. Az LG egy elég kemény installációt hozott össze három darab ilyen, amúgy alapból hajlított kijelzővel.


[+]

A látvány igazán pazar, amihez egyrészt hozzájárul a külső is, beleértve a kifli alakú talpat, ami itt kifejezetten jól harmonizál az összeállítással. Másrészt egy ekkora IPS panel felbontása 3840x1600 pixel, így a trióval 11520x1600 képpontos felbontást kapunk, bár elgondolkodtató, hogy ilyen szélességgel a három kijelző már annyira hardcore, hogy kevés embernek lesz rá szüksége – szinte kihasználhatatlan anélkül, hogy ne kelljen forogni a székben.


[+]

Ha távolról nézzük akkor egészen más a helyzet, de akkor már nem annyira érezzük magunkat a játék középpontjában. Merthogy a 38UC99 fő terepe a játék, az AMD FreeSync megléte is erről tanúskodik, és a 75 hertzes frissítés is örömünkre szolgál. Érdemes megemlíteni, hogy ez a kijelző azon kevés modell közé tartozik, amin már van USB Type-C csatlakozó is.


[+]

A hátoldal sem okozott meglepetést. Az állvány állítható magasságú, a csatlakozók között pedig ott az említett Type-C, a két HDMI 2.0, a hagyományos DisplayPort és a két USB 3.0-s, valamint a jack audioport is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés