Hirdetés

LG 34UC79G: G, mint Gamer?

Az eddiginél merészebb formatervezés mellett kínál 144 hertzes IPS panelt és FreeSync-kompatilitást az LG.

Bevezető, külső

Úgy tűnik, az LG-nél is kezdik felismerni, hogy az úgynevezett gamer cuccokat csak úgy lehet nagy számban eladni, ha ehhez a megjelenést is hozzáigazítják. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy egy adott termék mitől gamer, mint ahogy arról is, hogy ezekhez miért párosítanak gyakran extravagáns vagy egyes esetekben akár már a jó ízlés határát feszegető külsőt, de a helyzet az, hogy a piaci igények ebbe az irányba mutatnak, így muszáj ehhez alkalmazkodni.


[+]

Ami a 34UC79G jelzésű tesztalanyt illeti, véleményünk szerint a koreai vállalat dizájnerei nem estek át a ló túloldalára, de kétségkívül új oldalukat mutatják. Noha az LG-től nem álltak soha távol a külsőt érintő különleges megoldások (pl. "lebegő hatású talp", hogy mást ne említsünk), de játékos fronton inkább voltak konzervatívak, mint merészek. Hogy minek köszönhető a mostani változás, jó kérdés, talán nem figyelt a fődizájner, vagy csak túl jó volt az esti buli, de a lényeg, hogy sikerült egy kis bugit belecsempészni a külsőbe. Ebből szemből ugyan nem sok látszik, a megjelenés épp csak sejteti, hogy ezúttal valami mással van dolgunk; a más gyártóknál alkalmazott LED-es világítású csavart talpat például nem merték megkockáztatni, és a kihajtható fejhallgató-akasztóig sem merészkedtek el.


[+]

Hátul viszont jól látható, hogy kicsit elengedték a fantáziájukat. Fényes és matt fekete felületek váltják egymást, merészen bántak a vörös betétekkel, illetve ügyesen alkalmazták a domború felületeket és éles töréseket, kiszögelléseket. Kár, hogy valószínűleg a falnak fordítva ebből kevés fog látszódni a legtöbb vásárló asztalán, és a portalanítás sem lesz gyerekjáték.


[+]

Az állvány műanyagból készült, a talpat két csavarral erősíthetjük fel, ehhez viszont nincs szükség szerszámra. A kábelrendezőt külön találjuk a csomagban, ez is műanyag, felpattintása gyerekjáték, de azért vigyázzunk, ne nyársaljuk fel az ujjunkat a hegyes végére. A kijelző az állványban található sínrendszeren csúszik, ami közepes stabilitást nyújt, egy pici lötyögést engedélyez a kijelzőnek.


[+]

Nem kell lemondani az állíthatóságról sem: a szokásos dönthetőség mellett magasságállítás áll rendelkezésre, forgathatóság és portré mód viszont nincs.


[+]

A hátrafelé álló portok jelen esetben nem okoznak gondot, hála az ügyes kábelrendező elhelyezésének. Viszont csatlakozóból nincs sok, a DisplayPort 1.2a mellé két HDMI 2.0 került, USB 3.0-s portból is csak kettőt kapunk (az uplinken felül), akárcsak 3,5 milliméteres jack kimenetből (egyik fejhallgató, a másik vonalszintű).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés