Mutatós lett a Zalman vezetékmentes billentyűzete

Kompaktság, kétféle színvilág, hot swap, három kapcsolódási módozat, Gateron G Pro switch-ek, dyesub PBT és némi csillapítás; nem hangzik rosszul a recept.

A 2000-es évek hűtőkirályaként elhíresült Zalman egyebek mellett a perifériák szegmensében is képviselteti magát, és most az ebben való jelenlétét igyekszik erősíteni a ZM-K610 nevű, vezetéket nélkülöző mechanikus billentyűzetével. A 65 százalékos kivitelű, alumínum fedőlapos apparátus gyorscserés foglalatokat kapott, melyekbe gyárilag megkent, lineáris Gateron G Pro Yellow (50 gF, 4/2 mm) vagy kenés nélküli, ugyancsak lineáris G PRO Red (45 gF, 4/2 mm) esetleg halk/taktilis G Pro Brown (55 gF, 4/2 mm) kérhetünk.


[+]

A KCA profilú, PBT műanyagból lévő kupakokra mártásos technikával vitték fel a karaktereket, a burkolat alsó része ABS-ből készült, és a plate alatt egy hangelnyelő szivacskeret nyert elhelyezést a gépelési zaj visszafogásának érdekében. Ebben segít, hogy a Cherry-féle stabilizátorokra szintúgy jutott némi kenőanyag, miközben kényelmünket háromszintű dőlésszögszabályzás próbálja fokozni.


[+]

A kék/fehér, illetve szürke/fehér színkombinációkban választható konstrukció 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó, 2,4 GHz-es rádióval és háromeszközös Bluetooth 5.0-val képes kommunikálni a célgéppel, de a 3000 mAh-s, leoltott RGB fényekkel körülbelül 73 órás üzemidőt ígérő akkumulátor töltéséhez használt, 1,5 méter hosszú USB Type-C/Type-A (PVC) kábellel madzagos működésre is sarkallható.


[+]

A telepek állapotát jelző LED a felső perem hátulján, a Type-C konnektor szomszédságában pislog, alul mágneses rekesz állomásozik a dongle számára, az előbb elhintett világítás pedig 15 effektet tud. Az Fn + W/A egy idejű lenyomásával Windows/Apple Mac módba válthatunk, és a makrózásra, vagy a fénydiódák szinkronizálásához dedikált szoftver van, de az utóbbiak alapvető vezérlése természetesen megoldható plug and play módon is.


[+]

Az egyelőre kérdéses vételárú, 768 grammos termék dobozából egy kapcsoló-, valamint kupakszedő csipesz, három tartalék switch, két extra billentyűsapka (egy tab, meg egy enter), egy tisztítóecset és egy szütyőcske hullik a leendő tulajok ölébe.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés