Olcsó és kompakt barebone billentyűzet Hessen tartományból

A Sharkoon csillapított üdvöskéje két színben kapható, és egyformán választható ISO vagy ANSI elrendezéssel.

A Sharkoon nemrégiben bemutatta egy már piacon lévő, gyorscserés foglalatokkal érkező mechanikus klaviatúrájának barebone változatát, ami annyit tesz, hogy a termékhez nincsenek kapcsolók és kupakok, így a költségek visszafogása mellett mindenki maga rakhatja bele a preferált komponenseit.


[+]

A feketében és fehérben, ISO, valamint ANSI kiosztásokkal egyaránt készülő, 60 százalékos kivitelű megoldás a Skiller SGK50 S4 Barebone ISO/ANSI Black, illetve ISO/ANSI White névre hallgat, és akár öttűs switch-eket is képes fogadni. Az északi tájolású RGB LED-ek (amik bár tudnak néhány effektet, de nem címezhetők gombonként) miatt célszerű észben tartani, hogy Cherry profilú billentyűsapkákkal kompatibilitási probléma lehet a hagyományos hosszúságú szárral ("regular pole"/"non long-pole") rendelkező kapcsolókkal, cserében viszont a világítást áteresztő példányok konzisztensebb fénnyel parázslanak.


[+]

A 32 kB fedélzeti memóriával megtoldott, tray mountos periféria magától értetődően 1000 Hz-es polling rate-tel kommunikál a célgéppel, és bár szoftver nincs, két gombot felmakrózhatunk, e makrók pedig egyenként legfeljebb 16 eseményből épülhetnek fel. A plate anyaga alumínium, és a dőlésszöget összesen három léptékben szabhatjuk meg, de persze a csúszásgátló gumitappancsok sem hiányoznak a műanyagházas eszköz hasáról, amelyekből egyébként a kihajtható lábpárra is jutott, szóval jár a piros pont. A leütéseket felpuhító és gépelési zajt mélyítő szivacsozásból egy vékonyabb és egy vastagabb réteg található az apparátus mélyén.

[+]

Az 1,8 méter hosszúra nyúlt, leválasztható (tekercselt) kábel USB Type-C/Type-A típusú, és tartozékként természetesen egy kupak-, meg egy kapcsolószedő csipeszt kapunk a dobozban. A tömeg vezetékkel 473, anélkül 413 gramm, az ajánlott fogyasztói ár pedig mindössze 50 euró.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés