Extrákkal megfűszerezett, kompakt mechanikus billentyűzet jön az ASUS-tól

A friss ROG modell nem csak jól felszerelt és helytakarékos, de segít a kétgépes munka kényelmessé tételében is.

Hirdetés

Az ASUS egy új, 65 százalékos elrendezésű, kis híján 60 százalékos vázba suvasztott klaviatúrával bővítette kínálatát, amelyet fehérben, illetve feketében egyaránt választhatunk, és a ROG Falchion Ace nevet kapta.


[+]

A lebegő dizájnú, NKRO-s periféria foglalataiban (stabilizátorokkal együtt megkent) lineáris ROG NX Red, halk/taktilis ROG NX Brown vagy kattogós/taktilis ROG NX Blue kapcsolók telepedhetnek meg, és a kettős fröccsöntéssel készített PBT kupakok (amik honi viszonylatban valószínűleg ABS műanyagból lesznek) alól természetesen felpislákol a gombonként címezhető Aura Sync világítás.


[+]

A gépelési akusztikát finomítandó egy hangelnyelő szivacsbetét található a nyomtatott áramköri lap alatt, miközben a dőlésszög három szintű állítására képes apparátus bal oldalán egy érintősáv nyert elhelyezést, így a visszafogott méretek ellenére dedikált módunk van például a hangerő szabályzására, netán egyéb jellegű, egyedi parancsok aktiválásra.


[+]

A hatprofilos belső memóriával megáldott, 1000 Hz-es polling rate-tel kommunikáló újdonság extra funkcióit – az előbb említett, interaktív metóduson kívül – a megszokott formában, azaz Fn + [gomb] kombinációkkal érhetjük el, és ezekbe az (Fn kivételével) egész gomberdőre kiterjedő on-the-fly makrózás ugyancsak beletartozik.

A burkolat hátsó pereme mentén egy-egy USB Type-C port állomásozik, ezért könnyedén váltogathatunk két számítógép között (esetleg a nekünk jobban kézre esőt használhatjuk egy vashoz), és ebből adja magát, hogy a dobozban megülő (egyébként magányos) Type-C/Type-A kábel leválasztható. Tartozékként egy átlátszó polikarbonát porvédő jár a csöpp tasztatúrához, amibe a PC előtt töltött idő folyamán az eszközt belerakhatjuk, hogy RGB diffúzorként segítse az alulsó fények terítését.

A 306 mm széles, 101 mm mély és 37,5 mm magas, egyelőre még ismeretlen vételárú megoldás ABS billentyűsapkákkal 593, PBT-vel 599 grammot nyom a mérlegen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés