Kiszivárogtak a Core M termékek specifikációi

Az Intel a Core M termékekről az idei Computexen beszélt először. Akkor csak annyit lehetett megtudni, hogy Broadwell fejlesztés energiatakarékos változatai lesznek, azaz a korábbi Y sorozatú Core megoldásokra leváltóinak tekinthetők. A vállalat 5 watt alatti SDP fogyasztást ígért, de az új információk birtokában az SDP definíciója már nem igazán használható, mivel módosítja a mérési rendszerét az Intel.

Hirdetés

A fogyasztás meghatározására használt új formula leginkább az eddig ismert SDP és TDP közé lő, tehát az új fogyasztási adatokat így kell szemlélni. Ez megnehezíti az összehasonlítást a korábbi termékekkel, de annyiban segít, hogy mostantól az Intel által megadott értékek is közelebb lesznek a maximális fogyasztáshoz.

Az érkező Core M megoldások paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Intel Broadwell-Y - mobil Core M generáció
Típus Órajel/Turbo Boost órajel
Hyper-Threading L3 cache Fogyasztás
HD Graphics alap / turbo órajel
5Y10 (2 mag) 0,8/2 GHz
nincs 4 MB 4,5 W 100/800 MHz
5Y10a (2 mag) 0,8/2 GHz nincs 4 MB 4,5 W 100/800 MHz
5Y70 (2 mag) 1,1/2,6 GHz
van 4 MB 4,5 W 100/800 MHz

Látható, hogy a lapkák alapórajelei rendkívül alacsonyak. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az IGP és a két processzormag együtt nem képes magas órajelen üzemelni a rendkívül korlátozott fogyasztási keretnek köszönhetően. Külön-külön azonban a turbó igen nagy lehet. Ha csupán az egyik processzormagra van szükség, akkor elérhető a 2, illetve a 2,6 GHz-es órajel, míg ha csupán az IGP dolgozik, akkor a nagyon alacsony órajele 800 MHz-re ugrik. Kombinált terhelésnél a köztes órajelekre van kilátás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés