Computex 2019: háznézőben az Antecnél

A cég egyedi, érdekes és ráncfelvarrott házakat, vízhűtést, valamint memóriát is hozott a kiállítás talán legsötétebb standjára.

Hirdetés

Kezdjük is rögtön az egyedi termékekkel, amelyek sorát a GTR ház nyitja. Első, sőt második ránézésre azt hihetjük, hogy ez bizony valamilyen Antec termékre épített, belsőégésű V8-as motort formázó mod, de nem, ez valóban egy gyári ház, igaz, azt egyelőre nem tudják, hogy forgalmazni fogják-e.


[+]

Az egyedi és nagyon igényes kidolgozású, még festésében is valami XX. századi traktormotort, vagy hasonló szerkezetet idéző ház microATX vagy Mini-ITX lapok fogadására képes. Az alaplap és a tápegység egymással derékszöget bezárva a két „hengersor” síkjába építhető be, a VGA az egyik hangersor alá kerül, míg a hűtésről gondoskodó radiátor a másik hengersor mellé, kívülre.


[+]

Sajnos arról a lehetőségről lemondtak, hogy radiátort is egy autóra hasonlító módon az egész egység előtt helyezzék el, de – mint említettük – ez egyelőre egy projekt, tehát még bármilyen irányba fejlődhet.


[+]

Kevésbé furcsa, de még így is koncepció a Blazer GT – ez egy elég nagydarab, legtöbb irányból edzett üveggel burkolt ház, amelyet állítva és fektetve is elhelyezhetünk majd a tervek szerint. A teljes egység egy jól fejlett miditorony méretével vetekszik (595 x 560 x 305 mm-es), és ATX, illetve annál kisebb alaplapok fogadására képes. Érdekes, hogy belső tere nem valami tág, mindössze két háttértár fér bele, és a CPU-hűtő magassága is legfeljebb 165 mm lehet.


[+]

Végül az utolsó projekt jellegű ház a Cube Max – ránézésre ez a Blazer GT kisebb testvére, csak álló elhelyezésre optimalizált kialakítással, de ugyanúgy rengeteg üveggel. Az egyértelműen az eredeti Cube vonalvezetését továbbvivő egység microATX vagy Mini-ITX alaplapokkal kompatibilis, egy 3,5”/2,5”-es és egy 2,5”-es hely van benne, az előlap mögött pedig képünkön éppen két 140 mm-es ventilátor dolgozik. Belső kialakítása olyan, hogy a teljes alaplapi tálca kihúzható, leegyszerűsítve a szerelést.


[+]

Áttérve a piacra kerülő termékekre, az első az ősszel boltokba kerülő, körülbelül 200 eurós árral nyitó Striker. Ez egy függőleges síkok mentén felépített, kétkamrás open air ház, amelynek két felébe Mini-ITX alaplap, illetve az ehhez szükséges komponensek kerülhetnek. Érdekessége, hogy a VGA-t függőlegesen, tulajdonképpen az előlap mögé kell beépíteni (természetesen a csomag részét képező riserrel), míg a vízhűtés radiátorát ezt ellensúlyozva hátulra pakolhatjuk, a kábelezés pedig a két házfél közötti dupla panelben rejthető el.

A P82, illetve előlapján is üveget viselő testvére, a P82 Crystal klasszikus miditornyok lettek, de ezen a kategórián belül azért a nagyobb modellek közé tartoznak. Érkezésük ősszel várható, 110 euró környékén.


[+]

Végül szóljunk a meglévő házak frissítéseiről is: a Torque idén várhatóan kap fehér változatot is, feltéve, hogy meglesz erre a kellő érdeklődés.


[+]

Vízhűtésekből a 120 és 240 mm-es radiátorokkal szerelt Neptune modellek lesznek újdonságok, de egyelőre nem tudni, mikor és mennyiért – fejlődés az előző szériához képest az új generációs hűtőblokk, amely nagyobb hatásfokú.


[+]

Utolsó termékként itt a Katana nevű memóriamodul – a név a japán kardok vonalai által inspirált hőelosztó lemezből származik. A cég képviselőjének elmondása szerint ez afféle „rajongói” termék, azaz annak szól, aki szeretné tetőtől talpig Antec márkába öltöztetni számítógépét. Ennek megfelelően nem lesz belőle sok változat, és azok is magas (egyelőre pontosabban nem behatárolt) áron kerülnek majd forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Kiderült az Antec Torque ára

    A 14 fémlemezből összerakott házról már szinte mindent tudtunk eddig is, most a képlet legfontosabb tényezőjére is fény derült.

Hirdetés