Itt a gyógyír a Seagate 1,5 TB-os merevlemezeinek problémáira

Hirdetés

Két héttel ezelőtt számoltunk be a Seagate legmodernebb merevlemezeit érintő problémákról. A gyártóhoz befutott felhasználói visszajelzésekből és hibajelentésekből kiderült, hogy nem az összes, csak egy kisebb darabszámú sorozat hibás a Barracuda 7200.11 1,5 TB-os merevlemezek közül. A Seagate emiatt nem tette közvetlenül elérhetővé a javításokat magában foglaló firmware-t, akit érint a probléma, annak fel kell vennie a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal e-mailben vagy telefonon. A levélben szerepelnie kell a termék P/N kódjának és a pontos firmware verziónak is. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban a hibás széria egyik példánya van a tulajdonunkban, a gyártó egy linket küld vissza, amelyen keresztül letölthető egy bootolható lemezképfájl és használatának leírása.

Először ellenőrizni kell a merevlemezen található matricát, amin modellként a ST31500341AS karaktersorozatnak kell szerepelnie, a P/N kódja pedig 9JU138-300 vagy 9JU138-366 lehet. Ellenőrizni kell a firmware verzióját is, a gyárilag hibás szoftver kódja SD15, SD16, SD17, SD18 vagy SD19 lehet.  Amennyiben a leírás stimmel, el kell készíteni egy bootolható CD-t, ezután a számítógépet erről kell elindítani, mégpedig úgy, hogy csak a hibás merevlemezt szabad az alaplapra rákötni. Ha több ilyen egység van, akkor azokat egyesével lehet csak frissíteni a javított firmware verzióval.

A Seagate-es fórumokra máris számos visszajelzés érkezett, szinte kivétel nélkül a felmerült hibák megszűnéséről számoltak be az érintett tulajdonosok. A javított  firmware természetesen felkerült az internetre, így némi keresgélés után szabadon is letölthető, de érdemes vele vigyázni, mert kétféle is létezik belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés