Kérdezd a ThinkPadek tervezőjét!

Az idei CES egyik nagy bejelentése volt, hogy elkészült a százmilliomodik ThinkPad számítógép. Úgy hívják hogy Eve, fizikailag pedig egy ThinkPad X1 Carbon. Nagy ünnepséget és sajtóeseményt rendezett a Lenovo a komoly mérföldkő kapcsán, aminek egyik fontos mozzanata volt, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy David Hillel váltsunk pár szót. A ThinkPad témában járatos olvasók szíve most biztosan megdobban, mert tudják, hogy arról az emberről van szó, aki a ThinkPad tervezőcsapatot vezeti idestova húsz éve. A mobilarénás kollégák mobilról kérdeztek volna, így elszalasztották az év interjúját.

Az arénésokkal szemben mi az egész eseményről nem is tudtunk, a program pedig enélkül is igazán zsúfolt volt. Las Vegas azért nem kis város, a „véletlenszerűen szétszórt” CES helyszínek között vándorolva így is lejártuk a lábunk.

Eve - a százmilliomodik ThinkPad
Eve - a százmilliomodik ThinkPad

De aggodalomra semmi ok, a magyar Lenovo képviselet a segítségünkre sietett, így mégis lesz David Hill interjú! Sőt mit több, a kérdezés jogát a kedves olvasókra ruházzuk. A kapcsolódó fórumban lehet tehát feltenni a (szalonképes) kérdéseket, az sem baj – sőt külön előny – ha a magyar mellett angolul is megfogalmazásra kerülnek. A kérdéseket vasárnapig (január 18.) várjuk.

David Hill, idestova 20 éve felel a ThinkPadek formatervéért
David Hill, idestova 20 éve felel a ThinkPadek formatervéért

Mit kell tudni David Hillről? A Lenovo formatervezésért felelős alelnöke, anno 2005-ben a ThinkPad csapattal együtt érkezett az IBM-től, ahol szintén a dizájn részleg meghatározó tagja volt, a vállalati notebookokal 1995-től, tehát majdnem a kezdetektől foglalkozik. Munkásságát miden komolyabb ipari formatervezői intézmény elismerte, díjazta már a német iF, az amerikai IDEA, a Red Dot, a japán G-Mark, nevéhez több mint ötven formatervezéssel és innovációval kapcsolatos szabadalom kapcsolódik.

Előzmények

Hirdetés