"Ólcsó" és óriási UHD JVC tv a láthatáron

Hirdetés

A JVC már jó rég óta nem fejleszt sajnos házon belül televíziót, de a patinás márkanév alatt azért időről-időre megjelennek különféle készülékek. 2015 januárjában egy újabb darabbal bővül a kínálatuk, mégpedig egy óriási, 85 hüvelykes UHD felbontású tévével.

JVC Diamond DM85UXR
JVC Diamond DM85UXR [+]

A termékkommunikáció szerint a Diamond családba tartozó DM85UXR az "olcsó" termékek  táborát erősíti majd. Ha úgy nézzük, a Samsung és az LG hasonló méretű, 12 000, illetve 10 000 dollárba kerülő modelljeihez képest tényleg kedvező az ára, hiszen "csak" 8000 dollárt kell majd fizetni, de ez azért még mindig embertelenül sok pénz, körülbelül kétmillió forint, egy tévéért.

A 85 hüvelykes, Samsung által gyártott, Full LED háttérvilágítású LCD panellel ellátott készülékben a fénykibocsátó diódákat összesen 64, egyenként vezérelhető fényerejű csoportba osztották. Magyarul tehát bekapcsolható rajta a Local Dimming funkció, amelynek köszönhetően elméletileg a sötét képrészletek megjelenítése sem okozhat problémát. Beépített médialejátszója a 4K tartalmak megjelenítésével nem boldogul, így azokat mindenképpen külső forrásból kell eljuttatni rá. Mivel rendelkezik HDMI 2.0 csatlakozóval, így képes a 4K/60p jelek fogadására, és támogatja a HEVC kódolási eljárást, amely papíron lehetővé teszi az UHD videók online streamelését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Előzmények

Hirdetés