Jövőre érkezhet a PSP2

Nemrég számoltunk be a PSP Góról, melyről az elemzők és a kereskedők rendkívül negatív véleménnyel vannak. Az új információk szerint a frissített kézikonzol nem lesz hosszú életű, mivel az új generációs rendszer még a jövő év folyamán megérkezhet. Konkrét időpontról még nem beszél senki, de a Sonyt ismerve a karácsonyi szezont célozzák meg. Érdemes megjegyezni, hogy ekkortájt érkezik a rivális Nintendo újdonsága is, így hatalmas harc lehet majd a vásárlók kegyeiért.

Hirdetés

A második generációs PlayStation Portable valószínűleg ARM Cortex processzort fog használni, ami nem számít meglepetésnek, ám a grafikus lapka az Imagination Technologies PowerVR SGX543 nevű fejlesztésére épülhet. Az utóbbi megoldás egy igen modern architektúrának tekinthető. Egyetlen ilyen mag az ajánlott 200 MHz-es órajelen másodpercenként 35 millió háromszöget dolgoz fel 1 gigapixel/s-os kitöltési sebesség mellett. Sőt az előbbi egység többmagos kiépítésben is használható, így akár 16 magos lapka is építhető.

Arról még nincs információ, hogy a Sony a PSP2-ben hány magos felépítést alkalmazna, arról viszont már most lehet tudni, hogy a PowerVR grafikus alrendszer támogatja a legfrissebb OpenGL és OpenCL platformot. Egyelőre több adat nem áll rendelkezésre a közelgő kézikonzolról, de már ebből is látszik, hogy egy miniatürizált erőművel lesz dolgunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés