UMD-olvasóval egészül ki a PSP Go?

A PSP Go érkezéséről az első információk nyáron láttak napvilágot. Az impozáns tulajdonságokkal megáldott kézikonzol szeptember legvégén debütált, ám a szakma nevesebb alakjai egy hetes életút után már temették volna. Közel két hónappal a startot követően a PSP Go karrierje az első hetek pozitív adatai után hanyatlani látszik. Jon Burton, a piac egyik neves fejlesztője szerint a Sony stratégiája egyértelműen hibás, a PSP Go hátránya a játékprogramok online tranzakción keresztül való terjesztése. Elsősorban nem az elgondolással, hanem az árazással van baj, ugyanis a régebbi PSP rendszerekre közel 20%-kal olcsóbban elérhető az UMD lemezes kiadvány, így a digitális letöltés nem sok embert vonz.


Még meg lehet menteni

Ennek hatására a PSP Go kézikonzolhoz való külső UMD meghajtóról szóló pletykák kezdtek el szállingózni. A ComputerAndVideoGames szerint a Logitech már el is készült a fejlesztéssel, így a készülék elterjedésének egyik legnagyobb akadálya megszüntethető. Az UMD-olvasó megjelenése természetesen számos felhasználó számára előny lenne, ugyanis a régebben beszerzett játékokat nem kellene újra megvásárolni a Sony online áruházán keresztül.

A Logitech állítólagos UMD meghajtója a MemoryStick-olvasón keresztül csatlakozhat a kézikonzolhoz. A Sony a pletykákat még nem kommentálta, ám tény, hogy a PSP Góra láthatóan lenne igény, de a drága tranzakciós rendszerből a felhasználók nem kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés