Hirdetés

Lehullt a lepel a PlayStation 3 Slimről

Hirdetés

A Sony a tegnapi árcsökkentés bejelentése után leleplezte a legújabb PlayStation 3 rendszerét, mely a Slim jelzést kapta, ezzel a méretbeli változásokra utalnak. A vékonyabb külső a nagyobb testvérhez hasonlóan fekete színű, azonban a felülete fényes helyett matt hatású lett. A szeptember 1-jén forgalomba kerülő termékhez egy darab vezeték nélküli DualShock 3 játékvezérlőt mellékelnek.

A konzol belsejében továbbra is a Cell processzor és az RSX nevű GPU teljesít szolgálatot, ám az átalakítás következtében a gép elméleti maximális fogyasztása 280-ról 250 wattra csökkent. Ez az érték a valóságban tipikusan jóval kevesebb,  az újabb szériás PS3-asok például 130 watt körüli tényleges maximális fogyasztással üzemelnek (a Slim verzió pedig ennek megfelelően már 100 watt alatt vesz csak fel). A nagy elméleti fogyasztás oka, hogy a Sony nem méréssel, hanem a fizika törvényeire alapuló számításokkal határozza meg a maximális energiaigényt.

A rendszerbe épített 120 GB-os, SATA csatolót használó merevlemez az elődhöz hasonlóan könnyen eltávolítható. A vékony kialakítás miatt a PlayStation 3 Slim csak egy külön megvásárolható, 24 dollárba kerülő állvány segítségével használható függőleges állapotban.

Pár felhasználónak fájó pont lehet, hogy a Sony a Slim rendszer esetében nem engedélyezi az operációs rendszerek telepítését, továbbá a PlayStation 2 játékokat sem képes futtatni a gép. A gyártó állítása szerint a régi rendszerhez viszonyítva az új jövevény halkabban végzi a dolgát. Az előzetes tesztek alapján ez kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásánál jelentkezik, a rendszer olvasója észrevehetően kevesebb zajt csap.

A PlayStation 3 Slim ajánlott fogyasztói ára 299 dollár lesz. A pletykák alapján a későbbiekben várható egy 250 GB-os modell is, ezt az információt azonban nem erősítette meg a Sony.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés