Az Intel javította a celeronos NUC túlmelegedési gondját

Az Intel NUC már a kezdetekben sem volt problémamentes, mivel az első sorozatba tartozó mini PC thunderboltos változata stabilitási gondokkal küzdött, mely a tesztek szerint a túlmelegedésre volt visszavezethető. Azóta az Intel egy új BIOS-on keresztül javította a gondot. A módosítással a légkavaró sosem ment a kritikus, 30%-os fordulatszámszint alá, függetlenül attól, hogy a felhasználó milyen profilt választott ki a működésre. Ez természetesen növelte a NUC zajszintjét, de legalább működött a termék.

Kevesen tudják azonban, hogy az év első negyedévétől elérhető, DCCP847DY jelzésű NUC csomag is túlmelegedéssel küzd. Ez a legolcsóbb NUC opció, hiszen csak 172 dollárba kerül, viszont egy Celeron 847-es processzor van benne, így a felhasználókat ez a termék annyira nem érdekli. Ettől függetlenül a hiba jelen van, de olyannyira, hogy ennél a modellnél a túlmelegedést és az ezzel párhuzamosan bekövetkező stabilitási gondokat nem sikerült szimplán szoftveres beavatkozással orvosolni.

A régi és az új elemmel kiegészített NUC
A régi és az új elemmel kiegészített NUC [+]

Az Intel végül egy rendhagyó megoldást választott, így a NUC házra egy 9,5 mm vastag hővezető padot helyeztek, és ezt a dizájnt kell követni a többi, NUC-hoz készült házakat fejlesztő partnernek is. A működés lényegében egyszerű. A kritikus hőmérséklet közelében működő hardverelemről a hővezető pad a ház fémlapjának adja át a hőt, így csökkentve a hardver hőmérsékletét, és megszüntetve az instabil működést.

A DCCP847DY jelzésű NUC csomagokat mostantól ezzel a javítással szállítja majd az Intel, a gondokkal küzdő felhasználók pedig érvényesíthetik a garanciát. Mivel nem egy bonyolult megoldásról van szó, így várhatóan a kereskedőpartnerek is elhelyezhetik majd az új hővezető elemet a termékekben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés