Fekete dobozos Core processzorokat kap Kína

A hírek szerint az Intel két modellt dob majd piacra keleten, és ezek célja is sejthető.

Hirdetés

Az Intel az idei CES-en bővítette ki Raptor Lake-S processzorflottáját, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk, ugyanakkor friss pletykák jelentek meg arról, hogy Kína még kap két darab, úgynevezett Black Series modellt is. Ezekről a Santa Clara-i óriáscég hivatalos adatbázisa nem közöl semmit, de a keletről már szivárognak a specifikációk, és ezek ismert részleteit az alábbi táblázat közli:

Intel Raptor Lake-S - új, asztali generáció
Típus P-mag Órajel / Maximum órajel
Szálak száma
L3 cache Fogyasztás
(PL1/PL2)
UHD Graphics típus
Core i7-13790F (8P+8E mag) ?/5,1 GHz 24 33 MB
65/? W -
Core i5-13490F (6P+4E mag) ?/4,8 GHz 16 24 MB
65/? W -

A Black Series modelleket ugyanaz az cél hívhatta életre, amely miatt anno megjelent a szintén csak Kínának szánt Core i5-12490F. Az Intel bizonyos mennyiségű selejtet mindenképpen gyárt a nagyobb Raptor Lake-S dizájnokból, és ezek egy része a normál piacokra szánt termékflottára nem optimális. Itt jön képbe a Core i5-13490F és i7-13790F, amelyekre elhasználhatók a sehova nem eladható lapkák, ezzel javítva a selejtarányt.


(forrás: JD)

Valószínűleg a Black Series CPU-k elérhetősége is korlátozott lesz, és egészen minimális az esélye, hogy feltűnnének a világ nyugati féltekén, de persze utóbbit azért nem lehet teljesen kizárni.


(forrás: Алексей Twitter)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés