Egy Intel processzor kiköpött mása a kínai PowerLeader fejlesztése

A PowerStar P3 sorozat ránézésre a Comet Lake kódnevű dizájn kialakításával bír.

A kínai PowerLeader nemrég jelentette be a PowerStar P3 processzorsorozatát, amely kapcsán nagyon titokzatosak voltak, mindössze annyit lehetett tudni, hogy a Storm Core architektúrára épül, és x86-os magokat tartalmaz.

Az ITHome szerzett is képet az új CPU-család egyik modelljéről, amelyből az látszik, hogy a PowerStar P3-01105 tulajdonképpen az Intel Core i3-10105 kiköpött mása. Ráadásul az egyetlen főbb paraméterként megadott 3,7 GHz-es alapórajel is egyezik.


(forrás: ITHome) [+]

Szinte biztos tehát, hogy a PowerLeader PowerStar P3 sorozata az Intel Comet Lake processzorait kínálja, ami furcsának tűnhet, de ez még nem feltétlenül jelent törvénytelen dolgot. Nem zárható ki, hogy az Intel engedélyt adott arra, hogy az említett kínai cég – amely egyébként a partnerük – saját névvel árulja a szóban forgó Core generációt. Az efféle egyezmények Kínában még nem is feltétlenül számítanak egyedinek, ez a piac annyira speciális, hogy a nagyobb cégek olyan dolgokra is hajlandók az eladások fellendítése érdekében, amit más országban nem alkalmaznának.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés