Hirdetés

Új GPU-t jelentett be Kína

Az IDM929-ről azonban nem lehet sokat tudni, leszámítva pár technikai paramétert.

Hirdetés

A Zhihui Microelectronics, Kína egyik hazai chiptervezője bejelentette IDM929-es jelzésű GPU-ját, amely az egyre népesebb kínai megoldások új szereplője. A fejlesztésről túl sokat nem lehet tudni, de annyi biztos, hogy 14 nm-es node-on készül, feltételezhetően az SMIC valamelyik gyárában.

Az előző generációs IDM919-nél állítólag nyolcszor gyorsabb rendszer a vállalat IDMV architektúráját használja, amely által 19,2 gigapixel/másodperces pixelkitöltési, 76,8 gigatexel/másodperces texelkitöltési, illetve 2,5 TFLOPS-os számítási teljesítményt ér el, mindezt 1,2 GHz-es órajellel. Az egyelőre nem ismert, hogy a számítási tempó szimpla pontosság mellett van-e mérve, van viszont a lapkában multimédiás blokk, ami nem túl modern formátumokat kezel, míg a kijelzőmotor négy megjelenítőt is támogat.

A Zhihui Microelectronics fő befektetője egyébként a Hangzhou Guoxin Technology, amely vállalat a beágyazott rendszerek piacán érdekelt, és feltehetően az új kínai dizájnt is itt tervezik majd felhasználni.

Előzmények

Hirdetés