Hirdetés

Ingyenesen cseréli az Apple bizonyos notebookjainak a billentyűzetét

Miután hosszas várakozás után elismerték a saját hibájukat, a cég kiterjeszti a billentyűzetre vonatkozó jótállást.

Az Apple 2015-ben a 12 hüvelykes MacBookban bemutatott, majd 2016-ban a MacBook Prókba is bekerült frissített verziójú, pillangó mechanizmusra épülő billentyűzetéről ódákat zengett a világ a megjelenéskor. Ezek a kapcsolók jóval kevesebb helyet foglalnak, mint a hagyományos olló mechanikájú elődeik, így lényegesen vékonyabb notebookokat tudtak tervezni.

Később azonban kiderült, hogy ezek a csodálatos mestermunkaként reklámozott kapcsolók is éppen annyira, ha nem még jobban hajlamosak a meghibásodásra. Elég egy apró porszem a gépezetben, ebben az esetben szó szerint értve a kifejezést, és már be is ragadt az a bizonyos gomb, amit házilag lehetetlen helyrehozni, hiszen a gombok burkolata nagyon könnyen eltörhet, így csak rontani lehet a helyzeten. Ha a felhasználó nem rendelkezik Apple Care kiterjesztett jótállással, rengeteg pénzt otthagyhat a szervizben, ugyanis a billentyűzet egy elemet alkot az akkumulátorral, a trackpaddel és a hangszórókkal, ilyenkor az notebook szinte teljes felső részét cserélni kell, ami rengeteg időbe és pénzbe kerül.


(forrás: iFixit) [+]

Az elmúlt napokban viszont bejelentette a gyártó, hogy elismeri a problémát, és kiterjesztette a billentyűzetre vonatkozó jótállást a 2015 utáni 12 hüvelykes MacBookokra, valamint a 2016 utáni MacBook Pro generációkra.

Azt nem tudjuk, hogy miért várt ezzel a lépéssel ennyit a gyártó, mindenesetre sok MacBook felhasználó pénztárcáját menti meg a "megkönnyebbüléstől" a jövőben. Az érintetteknek nincs más dolguk, mint felkeresni egy hivatalos Apple szervizpartnert, akik a jogosultság ellenőrzése után ingyenesen elvégzik a javítást. Annak sem késő, aki már túl van egy javításon a fentiek miatt, ebben az esetben az eredeti számlával lehet kezdeményezni a javítás költségének visszatérítését.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés