Hirdetés

Továbbgondolta az Apple az üvegbillentyűzetet

A cupertinoi vállalat az eddigi szabadalmakon látott, érintőkijelzőhöz hasonló megoldás helyett üvegből készült fizikai gombokat alkalmazna notebookjaiban.

Az Apple alaposan befürdött a MacBookok vékonyításával, a professzionális felhasználók nem csak a visszafogott csatlakozókínálat, de az apróbb porszemektől is beragadó, pillangó mechanikás billentyűzet miatt is ekézik a céget. Augusztusban számoltunk be egy új szabadalomról, ami alapján több portál is arra a következtetésre jutott, hogy az Apple a Lenovo Yoga Bookhoz hasonló, kapacitív billentyűzetet tervez beszerelni a jövő notebookjaiba.


(forrás: AppleInsider) [+]

Persze ez közel sem lenne tökéletes egy vastagabb házba épített, hagyományos billentyűzethez, és úgy tűnik, ez az Apple-t sem hagyja nyugodni, az AppleInsider ugyanis egy újabb szabadalmat fedezett fel ezzel kapcsolatban. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál (USPTO) talált bejegyzés alapján a mérnökök egy olyan üveglap alkalmazásán gondolkodnak, amin kitüremkedések jeleznék a gombok pozícióját és határait. A „lenyomásról” kapott visszajelzés hasonlóan működne, mint az újabb MacBookokban már megtalálható Force Touch trackpadek esetében, vagyis egy apró rezgésre lehetne számítani. Az üveg alkalmazása nem csak a szennyeződések billentyűzetbe jutásának problémáját oldaná meg, de egyszerűbbé tenné a nyelvi kiosztások módosítását, illetve a másodlagos karakterek láthatóságát, hiszen a gombokba akár apró kijelzők is beépíthetők lennének. Bár valószínűleg ez egy igen drága megoldás lenne, nem hisszük, hogy ez megállítaná az Apple-t, kíváncsian várjuk, hogy vajon viszontlátjuk-e ezt a fajta billentyűzetet egy később érkező végleges termékükben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés