IFA 2016: megnéztük, hogy milyen a 4K HDR tévéadás

Az LG OLED tévéken demonstrálta a Hybrid Log Gamma eljárásban rejlő erőt.

Hirdetés

Bár egyre nő a HDR kompatibilis 4K-s televíziók száma, hiszen egyre több gyártó áll elő ilyen készülékeivel, még mindig problémát jelent, hogy nincs elég olyan nagy dinamikatartományú, óriási felbontású tartalom, amelyekkel ki lehetne használni az ezekben rejlő lehetőségeket.

4K HDR tévéadás Hybrid Log Gamma technológiával az LG OLED tévéken
4K HDR tévéadás Hybrid Log Gamma technológiával az LG OLED tévéken [+]

Az utóbbi időben egyre több megoldás született ennek a problémának az orvoslására, elég ha például a különféle online streamekre, vagy az UHD Blu-ray formátumra gondolni. Ugyanilyen megfontolásból fejlesztette ki a BBC és az NHK, a Japán Nemzeti műsorszolgáltató vállalat a Hybrid Log Gamma technológiát, amely lehetővé teszi a 4K felbontású HDR tartalmak földfelszíni sugárzását is. Az LG az IFA-n a standján kiállított 4K HDR OLED televíziókon demonstrálta az eljárásban rejlő erőt, magyarán meg lehetett nézni, hogy a valóságban is működik-e a dolog.

Körülbelül negyed órán át néztük a produkciót, és ennek alapján abszolút életképesnek tűnik a technológia. Nyilván maga a csúcs OLED tévé már elég jó alapokat szolgáltat, de a felbontás is rendben volt, a színek is, és akadozást sem tapasztaltunk. A HLG esetében nincs szükség semmilyen külső eszközre, és az adás akár nem HDR kompatibilis, Full HD tévéken is élvezhető. Egy szó mint száz, a Hybrid Log Gamma egy működőképes eljárás, amely egy újabb lökést adhat a 4K-s HDR kompatibilis tévék elterjedésének.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés