IFA 2016: három új Predator monitor jön szemkövető megoldással

Az Acer asztali kijelző fronton is beveti az általunk is kipróbált szemkövető Tobii megoldást.

Hirdetés

A tegnapi napon mutatta be az Acer a méretes Predator 21 X gamer notebookot, amelynek számos újdonsága között fellelhető a Tobii szemkövető technológia. Hogy ne csak az említett mobil masina tulajdonosai élvezhessék az újdonságot, ezért három új asztali kijelzőt is készítettek, amibe bepakolták ezt a megoldást. Az első a Predator Z271T típusjelzést viseli és 27 hüvelykes képátlóval rendelkezik, kialakítása ívelt, felbontása pedig mindössze Full HD. Maximális támogatott frissítési frekvenciája 144 hertz, de a Predator családtól elvárható módon támogatja az NVIDIA G-Sync dinamikus frissítési frekvenciát. A minden bizonnyal IPS/VA paneles, 100% sRGB színteret lefedő kijelzőt minden irányban állítható állványra ültették, valamint a beépített hangszórókról sem feledkeztek meg.


[+]

A Full HD felbontásnak sokkal inkább testhez álló, virtuálisan káva nélküli (Zero Frame) 24,5"-es panellel fut majd be az XB251HQT. A G-Sync itt sem hiányzik, de ami fontosabb, hogy a maximális képfrissítési frekvencia 240 hertznél tetőzik majd, a válaszidő pedig 1 ezredmásodperc lesz - ebből a két értékből valószínűsíthető, hogy TN+film panel kerül bele.

Acer Predator XB251HQT Acer Predator XB251HQT Acer Predator XB251HQT
Acer Predator XB251HQT [+]

A csúcsot az előző modellhez teljesen hasonló külsejű 27 hüvelykes Predator XB271HUT képviseli a későbbiekben WQHD felbontásával, 165 hertzes frissítési frekvenciájával, G-Sync támogatással. A gyártó 4 ezredmásodperces válaszidőt említ, így minden bizonnyal egy IPS/VA panelt kaptunk, szintén Zero Frame kialakítással.

Acer Predator XB271HUT Acer Predator XB271HUT Acer Predator XB271HUT
Acer Predator XB271HUT [+]

A Predator család tagjai különböző időpontokba kerülnek az európai boltokba, ezért az összes technikai paraméter még nem ismert. A Z271T megjelenésére októberben lehet számítani 800 eurós árcédula mellett, míg az XB271HUT bevezetésére decembert jelölték meg, az ára pedig 900 euró lesz. Az XB251HQT megjelenési ideje és ára nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés