Hirdetés

CES 2017: fókuszban a Predatorok és a játék az Acernél

Egy Chromebookot leszámítva csak olyan termékekeket hoztak, amelyek a játékos rétegnek szólnak.

Hirdetés

Hivatalosan 3-án még nem volt nyitva a CES, de egyes gyártók, akik külső helyszínen rendezték be főhadiszállásukat, már megnyitották kapuikat a látogatók előtt. Mint látható, az Acer is ezek közé tartozik, ahol kizárólag gaming újdonságok voltak, persze pár ismert notebookot, például a Spin 7-et és a Swift 7-et leszámítva, amelyekről már beszámoltunk a PROHARDVER! oldalain (sőt egy Swift 7-en készülnek ezek a sorok is egy rövidebb tartósteszt keretében).


[+]

A sort a már egyszer látott, hajlított kijelzős monstrum notebookkal, a Predator 21 X-szel kezdenénk. Az az igazság, hogy ez a masina továbbra is hatalmas, mi több megemeltük, és igen nagy gondban lennénk, ha ezt fel akarnánk a repülőre vinni, ugyanis a 8 kilós tömege erősen feszegeti az egyes légitársaságok súlykorlátját. A masszív gépről egyébként nehéz igazán újat írni anélkül, hogy komolyabban nyúznánk egy pár napig, hiszen az IFA-n már találkoztunk már egy példánnyal.


[+]

A kijelző egyébként szuper, a hajlítás egyáltalán nem vészes, viszont a Cherry MX Brown kapcsolós mechanikus billentyűzet gombjai nekünk kicsit furának, kissé lötyögősnek érződtek. Mindenesetre az már most látszik, hogy igen komoly játékfüggőknek szánják. A hardverről dióhéjban annyit, hogy a Predator 21 X GX21-71 SLI-be kötött NVIDIA GeForce GTX 1080 grafikus vezérlőket és tuningolható Intel Core i7-7820HK processzort pakolt az Acer, ami mellé 64 GB RAM, maximum négy darab 512 GB-os NVMe SSD, és egy darab 1 TB-os HDD kerülhet.

A hőelvezetésről 5 ventilátor (ebből három darab fémlapátos) gondoskodik, a hangzást pedig négy hangszóró és két mélynyomó biztosítja. A billentyűzet alatt jobbra található az a fémes kialakítású panel, amely révén hozzáférhetünk a RAM modulokhoz és egy 2,5 hüvelykes HDD-hez. A notebook egy kék sárkány szimbólummal kerül szállításra, mely 24 grafikából kombinálható, 13 nemzet zászlójával, 3 név megjelenítésével.


[+]

Megtekinthettünk egy szintén visszatérő "újdonságot", a CES díjazott Z301CT, G-Sync kompatibilis monitort is, aminek 2560x1080 képpontos, 30"-es VA hajlított paneljén és 200 hertzes frissítési rátáján felül extrája a Tobii szemkövető rendszer.


[+]

De nem csak ez volt az egyetlen termék, amiben Tobii volt, már csak azért sem, mert az imént említett Predator 21X is alkalmazza ezt a technológiát, hanem az új Aspire V 17 Nitro Black Edition notebook is. A jól ismert sorozat a Tobbi szemkövető rendszeren kívül hardveresen is sokat fejlődött, a fémházba hetedik generációs Core i7 processzor mellett NVIDIA GeForce GTX 1060 MXM modul kerül, mely széles betekintési szögekkel rendelkező, 4K-s panelre tolja a képet. Az SSD természetesen NVMe protokollt használ, és kombinálható 2 TB-os HDD-vel.


[+]

Az Aspire V Nitróba bekerült az Acer AeroBlade fémventilátoros megoldás, illetve a CoolBoost is, ami engedélyezi a felhasználók számára, hogy kézzel beleavatkozzanak a hűtési házirendbe. Továbbá a DustDefendert is érdemes megemlíteni, ami kihajtja a port a hűtőjáratokból, hűtőbordák közül. Felszereltség szempontjából USB Type-C portok Thunderbolt 3 kompatibilitással, USB 3.0-s portok és IEEE 802.11ac-s MU-MIMO Wi-Fi, valamint Gigabit Ethernet és Dolby Audio Premium hangszórók teszik teljessé az összképet.

Az igazán nagy újítást az Aspire VX 15 tartogatja, mely külsőre a Predator sorozattól örökölte a stílusjegyeket, mégis az Aspire sorozatban kapott helyett, méghozzá a Nitro alatt, de ettől még ezt a modellt is a játékosoknak szánják az 1000 dollár alatti kategóriában.


[+]

A 15,6 hüvelykes, Full HD IPS kijelzős, Aspire VX 15 két és fél kilogrammot nyom a mérlegen. A 28,9 milliméter vastag gépház Intel Core i5-7300HQ vagy i7-7700HQ processzort rejt, ami mellé GTX 1050 vagy GTX 1050 Ti kerülhet felszereltségtől függően. Alapkiszerelésben 16 GB DDR4 rendszermemória kap benne helyet, de ez 32 GB-ig bővíthető. Két tárolót is sikerült a házba bepréselni, így a 128-512 GB-os SSD mellett 1 TB-os HDD szolgál, mindkettőt SATA felületen. Felszereltsége a szokásosnak mondható, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, kártyaolvasó, háttérvilágításos billentyűzet, USB 3.1-es, 3.0-s és 2.0-s portok, 52,5 Wh-s akku.


[+]

Hazánkban kevésbé fajsúlyos, de az Egyesült Államokban annál fontosabbak a Chromebookok, főleg az Acernek, mely a kategóriában vezető, 33 százalékos részesedéssel bírnak. Ezek után nem csoda, hogy a CES-re is hoztak egy újdonságot ebben a kategóriában. Az alapvetően oktatási felhasználásra szánt Chromebook 11 N7 (C731) megalkotásánál figyelembe vették a legfrissebb igényeket, és ennek megfelelően tervezték meg a gépet, és egy fokozott igénybevételnek ellenálló, robusztus megjelenésű, de csendes, ventilátormentes gépet alkottak, ami akár 12 órán keresztül bírja a strapát egyetlen feltöltéssel.


[+]

Az 1,35 kilogrammos, 22 milliméter vastag készülék szigorú teszteken ment keresztül, megfelel az amerikai MIL-STD 810G katonai normának, így remélhetőleg az erősített zsanérok, a 3 deciliter folyadéknak ellenálló, süllyesztett gombokkal szerelt billentyűzet, a 60 kg-os erőhatásnak ellenálló fedlap, és a gumiborítású sarkok segítenek túlélni a diákok általi használatot. Az Acer szerint az új Chromebook túléli azt is, ha 122 centiméter magasságból ejtik le, de ennek megtörténtét megpróbálták a csúszásgátló bevonattal minimálisra csökkenteni.A 11,6 hüvelykes, 180 fokban kihajtható, 1366x768 képpontos IPS érintőkijelzővel szerelt Acer Chromebook 11 N7 kétmagos Intel Celeron processzort kap, továbbá alapfelszereltség az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, az SD kártyaolvasó, a HDMI aljzat és a 3,5 milliméteres kombinált jack csatlakozó, illetve két USB 3.0-s port is.

Szintén nem fajsúlyosak annyira az asztali gépek, de az Aspire sorozatban ennek az igénynek is eleget tettek a GX nevű asztali masinával. Erről annyit sikerült kideríteni, hogy a VR Ready PC-be hetedik generációs Intel Core processzorok, akár 64GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce GTX 1070 VGA, 3 TB-os HDD és 256 GB-os SSD kerülhet. Ami pedig a külsőt illeti, a markáns vonalvezetésű gépházakhoz előlapi vörös fényű LED világítás jár, illetve felszerelték vezeték nélküli töltőállomással, amire ráhelyezve a kompatibilis mobil eszközöket kábelek nélkül lehet feltölteni.


[+]

Zárásként megemlítenénk azt is, hogy az Acer két további monitort is bejelentett, de ezek nem voltak kiállítva a helyszínen. Ez lesz az új Predator XB2 sorozat, szintén G-Sync kompatibilitással és 240 hertzes frissítéssel, igény szerint ULMB-vel. Ahogy említettük két modell érkezik, a 24,5 hüvelykes XB252Q és a 27 hüvelykes XB272, mindkettő Full HD felbontású TN panellel, ZeroFrame kialakítással, beépített hangszórókkal, dönthetőséggel, elforgathatósággal és természetesen magasságállításra is alkalmas állvánnyal, ami helyett a VESA konzolok is választhatók.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés