IFA 2016: átfordítható kijelzővel is szupervékony notebookot épített az Acer

Roppant könnyű és vékony lett a Swift 7 átfordítható kijelzős alteregója, a Spin 7.

A berlini IFA kiállításon az Acer a hagyományos felépítésű Swift notebookszéria mellett bemutatta a 360 fokban átfordítható kijelzős, úgynevezett convertible kategóriába érkező Spin családot is, amiből szintén többféle kiadás lesz. A Swifthez hasonlóan 7, 5, 3 és 1 jelzést használnak itt is, így a 7 jelenti csúcsmodellt ez esetben is.

Ha már csúcsmodell, meg kell említeni, hogy a 13,3"-es notebookokra jellemző méretű házba szerelt, de 14 hüvelykes (Full HD IPS) kijelzővel szerelt Spin 7 mindössze 10,98 milliméter vastag, azaz ahogy a gyártó jellemezte, egy átlagos DVD toknál vékonyabb. Ehhez 1,2 kilogramm tömeg társul, ami szintén nagyon alacsony értéknek számít a kategóriában. Az Acernél nagy hangsúlyt fektettek a külső és a belső minőségére is. Az alumínium házban lévő hardver alapja egyébként nem meglepő módon hetedik generációs Intel Core i7 processzor, amihez legfeljebb 8 GB RAM és 256 GB-os SSD kérhető. A méret miatt ezúttal is eléggé limitált lesz a csatlakozók tárháza, mely lényegében kimerül két USB 3.1 Type-C aljzatban. Akkumulátora a hírek szerint 8 órára elegendő működésre lesz elegendő egyetlen feltöltéssel.

Acer Spin 7 Acer Spin 7 Acer Spin 7
Acer Spin 7 [+]

A Spin 5 egy méretkategóriával lejjebb játszik, legalábbis ha az érintőkijelzőt nézzük, ami a keresztirányú, hajszálcsíkozott mintázatú alumínium fedél alatt 13,3 hüvelykes – természetesen IPS panellel, Full HD felbontással ezúttal is. Teljesítménye a felhasználó választásától függ majd, aminek kapcsán egyelőre csak annyit tudni, hogy a Kaby Lake alapokon nyugvó Core i processzorokhoz, maximum 16 GB RAM és 512 GB-os SSD kérhető. A nagyobb méret nagyobb akkut is hordoz, amivel az üzemidő 10 órára hízik.

Acer Spin 5 Acer Spin 5 Acer Spin 5 Acer Spin 5
Acer Spin 5 [+]

A 15,6 hüvelykes megoldásokat keresőket a Spin 3 szolgálja ki, ami a kijelző minőségét fémjelző IPS panelnél nem adja lejjebb, és a felbontás is marad Full HD. A processzorok terén viszont csak hatodik Skylake Core i család jöhet szóba maximum 12 GB RAM-mal. Méretéből adódóan két háttértár is elfér belsejében, így a 256 GB-os SSD mellett 1 TB-os HDD teljesíthet szolgálatot. Üzemidő tekintetében 9,5 óra az elvárható átlag.

Acer Spin 3 Acer Spin 3 Acer Spin 3 Acer Spin 3
Acer Spin 3 [+]

Ezúttal is az alsóbb kategóriát célozza meg a Spin 1 sorozat, amiben 13,3 és 11,6 hüvelykes masinák is lesznek. A beígért olcsóság HD kijelzővel teljesülhet elsősorban, de lesz IPS opció Full HD felbontással, viszont a processzorok terén csak Pentium és Celeron közül lehet választani. További specifikációk nem ismertek, de a novemberi rajt még messze van...

Acer Spin 1 Acer Spin 1 Acer Spin 1 Acer Spin 1
Acer Spin 1 [+]

Az Acer Spin 7 októberben debütál, kezdőára 1300 euró lesz. A Spin 5 már szeptemberben kapható lesz 600 eurós kezdőáron, míg a Spin 1-ért 400 eurót kell minimum fizetni az említett novemberi rajtnál. A Spin 3 árát egyelőre nem tették közzé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények