IFA 2016: 10 milliméternél is vékonyabb lett az Acer Swift 7 notebook

Az új széria zászlóshajójának a tömege is éppen csak 1 kilogramm felett van.

Valószínűleg az IFA kiállításon nem csak a legnagyobb és legnehezebb, hanem a legvékonyabb és legkönnyebb notebook címet is az Acernek lehet majd adományozni. A hatalmas és nehéz Predator 21 X után ugyanis a Swift családot is bemutatták, melynek zászlóshajója a 13,3 hüvelykes, Gorilla Glass védelemmel ellátott, Full HD felbontású kijelzővel szerelt Swift 7. Ez a modell mindössze 1,1 kilogrammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig 9,98 milliméter, ami jelenleg a világ legvékonyabbjának számít. Teljesen alumíniumból készített házában az Intel Kaby Lake Core i5 processzor dolgozik 256 GB-nyi SSD és legfeljebb 8 GB RAM társaságában.


[+]

Felszereltsége egyébként átlagosnak mondható, ami persze a méretének is betudható. Hálózati oldalról vezeték nélküli elérést kapunk IEEE 802.11ac-s Wi-Fivel, HD-s webkamerája támogatja a HDR módot, csatlakozókból pedig összesen két darab USB Type-C áll rendelkezésre. Az üzemidő a vékony kialakítás ellenére is 9 óra körül alakul. Mindezért 1300 eurót kell majd fizetni az októberi megjelenéskor.


Acer Swift 7 [+]

A Swift családban egyszerűbb, olcsóbb modellek is lesznek Swift 5, 3 és 1 jelzéssel, de alapvetően ezek is a könnyű és vékony kategóriát célozzák meg. A novemberben 800 eurós kezdőáron debütáló Swift 5 családban például 14 hüvelykes, Full HD IPS kijelzővel felszerelt gépek lesznek 14,58 milliméteres vastagsággal és 1,36 kilogrammos tömeggel, ráadásul 13 órás üzemidővel. Az adattároló igény szerint 256 vagy 512 GB-os PCIe/SATA SSD lehet, a rendszermemória pedig 8 GB-nál tetőzhet.

Acer Swift 5
Acer Swift 5 [+]

18 milliméteres vastagság alatt marad az 1,5 kg-os Swift 3 és az 1,6 kg-os Swift 1 is, amelyeknél a 14"-es kijelző is változatlan. Ám amíg a Swift 3 felépítésénél alumíniumot is használtak, illetve maradtak az 6. és 7 generációs Intel Core i processzoroknál, illetve a legfeljebb 512 GB-os SSD-nél és 8 GB-os rendszermemóriánál, addig a Swift 1 jóval szerényebb lesz a Pentium/Celeron alapnak, a 32-128 GB-os eMMC tárolójának és legfeljebb 4 GB RAM-jának hála. Ennek megfelelően az ára is alacsonyabb lesz majd, viszont üzemidőben mindkét család esetében 12 órára van kilátás.

Acer Swift 1 és Swift 3 Acer Swift 1 és Swift 3
Acer Swift 1 és Swift 3 [+]

A Swift 3 szeptemberben, a Swift 1 pedig novemberben lesz kapható. Előbbiért 600, utóbbiért 400 eurót kérnek majd alapfelszereltség mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények