Acer blog: TravelMate Spin B1, a belépőszintű strapabíró hajtogatós notebook

Az Acer otthon van az oktatásra szánt Chromebookok piacán, de most egy windowsos alternatívával álltak elő.

Az Acer egy új belépőszintű "convertible" notebook érkezéséről adott hírt. A TravelMate sorozatba a második negyedévben érkezik a Spin B1 (valójában pontos típusa B118 lesz), ami 360 fokban átforgatható kijelzőjével és masszivitásával próbál szerencsét az oktatásra szánt eszközök piacán, de elképzelhető, hogy a végfelhasználók számára is elérhető lesz.


[+]

Pontos méret és tömeg egyelőre nincs, de a képek alapján vaskos szerkezetre számíthatunk, amire a strapabíró kivitel miatt van szükség. Ezzel kapcsolatban annyit közölt a gyártó, hogy a készülék belsejét rezgés- és ütéscsillapító gumikeretbe ágyazták, így a hardver ellenáll a komolyabb eséseknek. A masina alapméretét meghatározó 11,6 hüvelykes kijelző szintén erősített, és az alap 1366x768 mellett 1920x1080 képpontos opció is lesz, amelyek mindegyike támogatja az érintést és a stylus-okat. A szigetes billentyűzet esetében szintén törekedtek az ellenálló kivitelre, ami a folyadékelvezetésben nyilvánul meg – 330 milliliterrel gond nélkül képes megbirkózni.


[+]

A pontos hardver egyelőre nem ismert, de Pentium-alapú platformmal és integrált IGP-vel kell számolni, ami a megcélzott piacot nézve nem meglepő. A felszereltség része lesz az előre telepített Windows 10 Pro, az IEEE 802.11ac Wi-Fi és Bluetooth 4.0 vezérlő, az integrált SD kártyaolvasó, egy HDMI kimenet, két USB 3.0-s és egy 2.0-s port, valamint 3,5 milliméteres jack audiokimenet. Lesz még továbbá fedélbe integrált többszínű LED, ami a szoftverrel együttműködve a tanár számára ad majd információkat, így lényegében helyettesíti a jelentkezést. A különböző színek különféle jelentéssel bírnak, például a tanulónak kérdése van, valamilyen kiegészítőre van szüksége, netán ki akar menni a mellékhelyiségbe stb. Az üzemidővel kapcsolatban pedig 13 óráról szólnak a hírek, azaz egyetlen töltéssel egy teljes tanítási napra elegendő lehet az eltárolt energia.


[+]

Mindez kérdés, hogy mennyiért, ám minden bizonnyal erre is fény derül majd az Acer szokásos tavaszi nagy termékbemutatóján.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények