IDF14: elrajtolt az idei esemény

A 2014-es IDF megnyitójára szinte teljesen megtelt a Moscone Center West 3. emeletén található nagyterem, ahol a keynote előtti percekben egy kisebb zenés-énekes műsorral szórakoztatták az egybegyűlteket.


[+]

Végül pontban 9 órakor, a mobilizációt némi humorral fűszerezve kezdetét vette az esemény. A kivetítőn a vállalat vezérigazgatójának grafikája viccesen elcsevegett a The Annoying Orange című sorozatból ismerhető naranccsal.


[+]

Ezt követően már a hús-vér Brian Krzanich bukkant fel a színpadon, aki teljes életnagyságban sem vesztette el humorérzékét, ugyanis a kissé laza (farmer, erősen kopottas sportcipő) öltözete, illetve kissé nehezen kiejthető neve felett is önironizálásba kezdett, amin természetesen jót derültek a jelenlévők.


[+]

A vállalat első embere néhány mondatban beszélt az idei rendezvény főbb témáiról, ahol a tabletek és a különféle hibrid masinák mellett a viselhető eszközök is nagy szerepet kapnak, illetve a Galileo és az Edison témája lesz egyes nagy előadásoknak. Krzanich elmondta, hogy nagyjából 50 milliárd aktív x86-os eszközre számítanak a 2020-as esztendőre, ami több mint hússzorosa lenne a tavalyi számnak.


[+]

Ezután a viselhető eszközökre terelődött a szó, elsőként konkrétan az SMS Audio és az Intel közös fejlesztéseként megszületett headsetről, amely egy beépített pulzusmérőt tartalmaz. Ezt követően a MICA (My Intelligent Communication Accessory) névre hallgató divatos karkötő is színpadra került, aminek bemutatója várhatóan a jövő én közepén lesz esedékes.


[+]

A vezérigazgató elmondta, hogy Intel Edison nevű fejlesztése hamarosan 65 országban lesz elérhető, ami mellett az IoT-ről (Internet of Things), illetve az okos otthonokról, épültekről, és városokról is szót ejtett. Többek között az is kiderült, hogy Krzanich saját otthona is tesztlaborként funkciónál a tervekben.


[+]

Végül az élő legenda, Stephen Hawking üzenetét hallgathatta meg a közönség, kinek mindennapi életét különféle új fejlesztésekkel próbálja megkönnyíteni az Intel.


[+]

Az érdekes és szórakoztató megnyitót csütörtökig számtalan előadás fogja követni, melyek egy részéről az IDF blog keretin belül igyekszünk beszámolni olvasóinknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények