Hirdetés

CES 2014: az Intel standja

Természetesen az Intel standja sem maradhatott ki célpontjaink közül, így már az első napon körülnéztünk náluk.


[+]

A kék fényárban úszó impozáns helyszínen számos Intel processzorra épülő tablet és notebook található, melyeket szokás szerint most is bármelyik látogató kipróbálhat.


[+]

A hardverek mellett a szoftverek, illetve a különféle szolgáltatások is helyet kaptak, így a korábban felvásárolt McAfee (hamarosan Intel Security) csomag képességeit is meg lehet tekinteni. A SafeKey segítségével egy helyen tárolhatjuk különféle jelszavainkat, míg a Personal Locker 2,5 gigabyte tárhelyet nyújt a felhőben bizalmas dokumentumaink számára, mely adatokhoz kizárólag arc és hangfelismerés helyes kombinációja után lehet hozzáférni.


[+]

A RealSense az Intel új mozgásérzékelésre épülő technológiája, mely egy speciális, mélységérzékelésre képes kamerára alapozik, a működéshez szükséges számításokat pedig a CPU végzi.


[+]

Az utcai autókban helyet kapó processzorok piacáról az Intel sem szeretne lemaradni, így a BMW Core i3-ban már az Intel megoldása segíti a német gyártó ConnectedDrive rendszerét.


[+]

Az Intel Quark elnevezésű SoC egy 22 nm-en készülő kétmagos processzor, mely kis méretre illetve alacsony fogyasztásra lett kihegyezve, így teljesítménye legfeljebb egy 90-es évek végi megoldással vethető össze, de a vállalat által megcélzott területekre így is bőven elég. A standon felbukkant az Intel Galileo nevű rendszere, mely funkcionalitás szempontjából leginkább a Raspberry Pi-hez hasonlítható, ugyanakkor ebben az esetben az architektúra x86-os, ami a kompatibilitás szempontjából nem elhanyagolható. Az Edison szintén a Quark-ra épül, ugyanakkor a teljes rendszer mérete Wi-Fi-vel, Bluetooth-szal, és flash-alapú tárolóval sem nagyobb mint egy SD kártya(!). A rendkívül kis méret okán ez a termék a viselhető eszközök piacát célozza meg.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés