IDF14: a vezetékek, a jelszavak, és a vonalzók kora lejárt

Szerdán folytatódott az IDF, ahol a legnagyobb előadást Kirk Skaugen, a PC kliens üzletágért felelős szakember jegyezte.


[+]

Elsőként a Core M processzorokról, illetve az arra épülő gépekről esett (ismét) szó, amire különösen büszke a vállalat. Ahogy már korábban elmondtuk, a csupán 4,5 wattos processzor új távlatokat nyithat a mobilgépek piacán.


[+]

A Broadwell-Y kódnevű egység lényegesen kisebb elődjénél, így az arra épülő gépek alaplapjának területe is radikálisan csökkent, ami a végtermékek méretére is igen kedvező hatással van.


[+]

A vállalat évek óta dolgozik a teljesen vezetéknélküli gépek ötletén, melynek végeredményével jelen állás szerint majd 2015 végén találkozhatunk. A WiGig (Wireless Gigabit) technológiával teljesen elhagyhatóvá válnak a kábelek, ergo nem kell dokkolóba helyezni a notebookot, csupán elhelyezni a megfelelő helyre, és az automatikusan csatlakozik a külső megjelenítőhöz, beviteli eszközökhöz, külső adattárolóhoz, illetve minden egyéb eszközhöz. Mindezt a vezetéknélküli töltéssel kiegészítve már valóban semmilyen drótra nem lesz szükségünk.


[+]

A kényelmetlen és kockázatos jelszavakat a RealSense kameratechnológiával váltaná ki az Intel, ami egy igen részletes és pontos arcfelismerést biztosít.


[+]

A RealSense által kínált lehetőségek még messze nem merülnek ki ennyiben. Segítségével szinte bármilyen háromdimenziós tárgy mérete másodpercek alatt meghatározható. A Volumental nevű vállalkozás ennek hasznát egy érdekes bemutatóval szemléltette. A színpadon egy tablet segítéségével nagyjából 15 másodperc alatt méretmintát vettek egy tesztalany lábairól, mely adatok birtokában a rendszerük azonnal fel is ajánlotta a potenciális vásárló számára leginkább megfelelő cipőt.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények