IFA 2012: Huawei MediaPad 7 Lite tablet – vállalható minimum, bátor árcédulával

A Huawei MediaPad 7 Lite egy ideje már kering a köztudatban, azonban a pontosabb specifikációra egészen az IFA-ig kellett várni. A 7”-es tablet 193 x 120 x 11 mm-es, tömege körülbelül 370 gramm, vagyis kategóriájában teljesen átlagos méretekkel rendelkezik. 7 hüvelyk képátlójú, kapacitív érintésérzékeny kijelzője WSVGA (1024x600 pixel) felbontású, a panel típusa pedig IPS, vagyis elméletileg a színekkel és a betekintési szögekkel nem lesz majd gond.


[+]

Belsejében egy visszafogott konfiguráció ketyeg, középpontban egy szimplamagos, 1,2 GHz-es Cortex-A8 SoC-vel, amely valóban nem egy erőgép, de a gyártó állítása szerint Full HD felbontású videókat így is gond nélkül lejátszik (bár ez HDMI kimenet híján majdnem teljesen mindegy). Az Android 4.0.3 (ICS) operációs rendszert futtató táblába 1 GB RAM és 8 GB-nyi belső memória került, utóbbi kapacitása microSD memóriakártyával bővíthető.


[+]

A csatlakoztathatóság kimerül a szokásos IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 kompatibilitásban, valamint a micro USB portban, az viszont dicséretes, hogy opcionálisan 3G modemmel is igényelhető, ekkor csak egy SIM kártyát kell a megfelelő résbe taszítani. Akkumulátorának kapacitása 4100 mAh. Egy előlapi (0,3 MP) és egy hátlapi (3,2 MP) kamera is található a fedélzeten, ezek minőségétől sem lehet túl sokat várni.

Összességében egy kompromisszumos, de talán még jól használható 7”-es tablet körvonalazódik a Huawei MediaPad 7 Lite képében, azonban Európában 229 eurós árcédulával indul, ami tekintve a zsúfolt mezőnyt, lehet, hogy túl soknak bizonyul majd, arról nem is beszélve, hogy a Nexus 7 mellett egyébként is egyre nehezebb labdába rúgni ebben a méretkategóriában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés