Lenovo IdeaTab A2109 – minőségi tablet NVIDIA Tegra 3-mal szerelve

Hirdetés

A Lenovo az új tabletjeivel kapcsolatos előzetesekkel éppen hogy csak elkezdte piszkálni a vásárlók fantáziáját, mára szinte minden fontosabb paraméterére, ha nem is hivatalosan, de fény derült. A nagy leleplezést minden bizonnyal a napokon belül induló berlini IFA 2012-re időzíti a gyártó, így nem csoda, hogy az információmorzsákból szép lassan összeállt a kép. A Lenovo IdeaTab A2109 egy 9”-es képátmérővel rendelkező masina, a panel típusa még ismeretlen, azt viszont lehet tudni, hogy felbontása 1280x800 pixel, mérete 12,7 x 193 x 121 mm, tömege pedig hajszál híján 400 gramm.


[+]

A lekerekített alumínium váz nem csak esztétikus, de a mobil eszköz védelméről is gondoskodik, és valószínűleg kézben tartva is kellemes, jó fogást biztosít. A teljesítményre se lehet majd panasz, ugyanis fedélzetén egy négymagos, 1,2 GHz-en ketyegő NVIDIA Tegra 3 SoC szorgoskodik 1 GB LPDDR memóriával karöltve. A háttértár kapacitása 16 GB, ez microSD memóriakártyával bővíthető. Wi-Fi és Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatok támogatása, valamint egy 1,3 MP-es előlapi és egy 3 MP-es hátlapi kamera az alapfelszereltség része, csakúgy mint a HDMI kimenet.

Előretelepített Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszerrel érkezik, Jelly Bean, azaz 4.1-es frissítésről még nem esett szó. A Lenovo IdeaTab A2109 az előzetes tervek szerint szeptember előtt biztosan nem került volna a boltok polcaira, de a Best Buy kínálatában 299 dolláros árcédula kíséretében máris előrendelhetővé vált. Érdemes még megjegyezni, hogy az ősszel az A2107 személyében egy 7”-es kistestvér is várható, amely a megfelelő árazás mellett könnyen lehet, hogy a Google Nexus 7-től csábíthat el potenciális vásárlókat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés