IFA 2012 blog: Toshiba AT270 és AT300 tabletek

Az idei IFA kiállításon volt szerencsénk meglátogatni a Toshiba standját is, ahol többek között az AT270 és AT300 jelölésű tabletek körül csoportosultak az emberek. Az AT300-at nem is olyan régen már részletesebben is boncolgattuk, ezért most inkább az AT270 főbb tulajdonságaira koncentrálunk.


[+]

A kisebb tablet megjelenésre ugyan olyan, mint nagytestvére, csak 7,7”-es képátlójú kijelzőt kapott. Az 1280x800 pixeles panel érdekessége, hogy Super AMOLED, amely vibráló színeket és mély feketét produkál, a jó fényerőről és a széles betekintési szögekről nem is beszélve. Fontos adalék, hogy a kijelzőt Gorilla Glass védi. A látottak alapján szép simán kezelte az Android 4.0-s operációs rendszert, ami nem is csoda, hiszen a sláger SoC, egy NVIDIA Tegra 3 szorgoskodik a középpontban 1 GB memória társaságában.


[+]

Az adatok tárolására modelltől függően 16 vagy 32 GB belső memória áll rendelkezésre, ez maximum 32 GB kapacitású microSD memóriakártyával bővíthető. Előlapján és alumínium hátlapján rendre egy 2 és egy 5 MP-es kamera figyel, utóbbi autofókuszos és munkáját LED-es villanó segíti. Természetesen a kötelező Wi-Fi (n-es) és Bluetooth (v3.0) kompatibilitásról sem feledkeztek meg. HDMI kimenettel sajnos nem rendelkezik.


[+]

A helyszínen azt is ki lehetett próbálni, hogy a gyártó megfelelő tévéivel távirányítóként is képes funkcionálni a tablet, ehhez Wi-Fi kommunikációt és egy apró alkalmazást vetettek be. Európai megjelenésről és vételárról nem esett szó, de ennek a modellnek is az lesz a legnagyobb problémája, mint az összes többi, méretkategórián belüli rokonának: a Kindle Fire és a Google Nexus 7 árpolitikájával szinte lehetetlen felvenni a versenyt.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés