PH!TV – A közösségi tablet és a kocsi nem esernyő

Elsőként egy kis kitérő, mivel évek óta szeretném megtudni, hogy drága, aranyos székesfővárosunk lakosságának túlnyomó része miért hiszi azt, hogy az értelmező kéziszótárban az esernyő szó helyén a személygépkocsi leírását fogja találni. Az azért elsőre is jól látszik, hogy szótagszámban sem egyezik a két kifejezés, ráadásul teljesen más karaktereket tartalmaz, épp ezért ha egyszer nem kevernék a két dolgot össze, akkor legközelebb majd nem tart közel két órát egy 25 perces út.

A kis intermezzo után jöjjön a valódi téma, vagyis használhatók-e a tabletek közösségben? Egy érdekes kis szösszenetet olvastam arról, hogy míg egy mobiltelefon képes 100%-ban személyes tárgyként funkcionálni, addig a tablet az az eszköz, amit mindenki meg akar kaparintani a családban, munkahelyen, suliban stb.

Ezzel viszont az a probléma, hogy ugyanannyira érzékeny információkat, adatokat tárolunk a táblagépeken, mint a zsebünkbe rejthető (ezáltal nem szem előtt lévő) mobiltelefonunkon, ami kényelmetlen érzéseket és pillanatokat okozhat társaságban. Van-e erre megoldás? Szükség van-e egyáltalán arra, hogy a tableten is ugyanazt az információt tároljuk, mint a telefonunkban, PC-nken? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket boncolgattunk együtt a PH!TV-ben!

Előzmények