Elég drága lett a HTC VIVE Focus

Persze a Kínának szánt önálló VR headset technikailag nagyon korszerű.

A HTC még az előző hónap közepén mutatta be a VIVE Focus névre keresztelt önálló VR headsetet, amely egyelőre csak Kínában lesz elérhető. A rendszer célja jól ismert, de a technikai paramétereket a vállalat titkolta, ahogy az árazást is. A következő héttől azonban előrendelhető a termék a keletebbre lakó szerencsések számára, de rögtön meglepetést okozott az ára, ami átszámítva 600-650 dollár közé esik. Ez Kínában nem mondható kedvező tényezőnek, ugyanakkor az is biztos, hogy technikailag nagyon korszerű rendszerről van szó.

Annyit eddig is tudni lehetett, hogy a VIVE Focus lényegesen gyorsabb lesz, mint a hasonló réteget megcélzó Oculus Go. Ennek az oka, hogy a HTC megoldása a Qualcomm Snapdragon 835-ös rendszerchipjét használja. A panelre vonatkozó adatok azonban korábban nem derültek ki, leszámítva azt, hogy széles látóteret kínáló AMOLED kijelző adja az alapot. Ma viszont már tudni, hogy a látótér 110 fokos lesz, míg a megjelenítés 2880x1600 pixeles, továbbá 75 Hz-es frissítési frekvenciára kell számítani. Ezek kifejezetten jó értékek, egyedül a képfrissítésre mondható, hogy nagyobb is lehetne, de még ezzel is biztosítható a jó VR élmény.

A kétféle színben rendelhető (mandulafehér és elektromos kék) VIVE Focus beépített akkumulátort használ, ami egyáltalán nem meglepő, a HTC azonban ügyelt rá, hogy ez gyorsan tölthető legyen a mellékelt USB Type-C kábelen keresztül, így a Qualcomm QuickCharge 3.0-t használják. Egy töltéssel három órányi aktív szórakozás lehetséges, bár ez nagyban függ a tartalomtól is. Készenléti módban az akkumulátor hozzávetőleg egy hétig bírja.

A specifikációkat látva már könnyebb megítélni a terméket, aminek a legnagyobb hibája az ára. A sikere emiatt kérdéses, az biztos, hogy a tartalomkínálat szempontjából nagyon oda kell tennie magát a HTC-nek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés