Odateszi magát a Pico új, önálló VR headsetje

A vállalat az előző évi fejlesztés után most a csúcskategóriát célozza meg.

A Pico neve nem mindenkinek lehet ismerős, de mégis fontos szereplőről van szó, mivel az elsők között tettek elérhetővé önálló VR headsetet a piac számára. Persze ez az előző évi fejlesztés még csak szárnypróbálgatás volt, mivel maga a szoftveres háttér sem adott ideális alapot a sikerre. Az új Pico Neo azonban már egy igen komoly megoldás, amire már az is felhívja a figyelmet, hogy a fejkövetést 6DoF mozgásérzékelés biztosítja, vagyis a headset teljesen önálló, nem szükséges külső érzékelő a fej pozíciójának meghatározásához. Emellett a mellékelt kontrollerek is 6DoF mozgásérzékeléssel működnek.

Hirdetés

A szemek számára a képet két darab 3,5 hüvelykes kijelző biztosítja, amelyek egyenként 1440x1600, azaz összesítve 2880x1600 pixeles felbontást kínálnak. A képfrissítés 90 Hz-en történik, ami egy ilyen mobil megoldás szintjén nagyon is kellemesnek mondható.

Pico Neo
Pico Neo

A hardveres alapot a Qualcomm Snapdragon 835-ös rendszerchipje szolgáltatja 4 GB-nyi rendszermemória és 64 GB-os UFS 2.0-s adattároló társaságában. Utóbbi opcionálisan kiegészíthető 256 GB-os memóriakártyával, vagyis lesz hely a tartalmak számára. A korábbi Pico Goblin Snapdragon 820-as rendszerchipjéhez képest tehát itt is számottevő az előrelépés.

A Pico a Neo VR headsetet a CES-en mutatja be a nagyközönség számára. Egyelőre a vállalat üzleti partnereket keres, akik a megjelenésig biztosítanák a termékre a sikerhez elengedhetetlenül szükséges tartalmakat. Ilyen formában tehát a Pico Neo megvásárolható a potenciális tartalomfejlesztők számára, méghozzá 749 dolláros áron. A ténylegesen végfelhasználóknak szánt verzió akkor érkezik, amikor a vállalat elég jónak tartja a tartalomkínálatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Pico

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés