HP ENVY m4 és Pavilion Sleekbook 14 és 15 vékony notebookok 500 dollártól

Hirdetés

A HP a tegnapi napon egy sor új termékről rántotta le a leplet, a szupervékony L2401x jelzésű MVA paneles monitorról már említést tettünk, de notebookfronton is érdemes csemegézni a gyártó aktuális újdonságai közül. Először is itt a HP ENVY m4, amely ugyan elég vékony, de nem próbál meg mindenáron Ultrabook lenni, inkább a szállíthatóság, a teljesítmény és a funkcionalitás között igyekeztek egy kiegyensúlyozott állapotot megcélozni a tervezők.

HP ENVY m4
HP ENVY m4 [+]

Az alumínium borítású ENVY m4 elegáns darab, akár üzleti környezetben is megállná a helyét, erről árulkodik ujjlenyomat-olvasó is. A burkolat alatt természetesen 14”-es képátálójú, 1366x768 pixeles felbontású kijelző lapul. A középpontban egy Intel Ivy Bridge Core i3/i5 processzor áll, mellette maximum 8 GB memória sorakozhat, míg a grafikát az integrált HD Graphics 4000-es megoldás számolja. Az adatok tárolása legfeljebb 1 TB kapacitású merevlemezen történhet, de igény esetén SSD is elérhető.

HP ENVY m4
HP ENVY m4 [+]

Mivel nem törekedtek a lehető legvékonyabb felépítésre, így optikai meghajtó és egy „mélynyomóval” megtámogatott Beats Audio hangrendszer is gond nélkül befért a készülékbe. A háttérvilágítással rendelkező billentyűzet szintén opcionális, viszont a 8 órás üzemidő kiépítéstől függetlenül elérhető. A HP ENVY m4 indulóára 899 dollár lesz, megjelenése október 26-án várható.

HP ENVY m4
HP ENVY m4 [+]

A Sleekbook széria is bővült. A 14-es és 15-ös modellnév nem meglepő módon a kijelző méretére utal, amely jelen esetben is az unalomig ismételt 1366x768 pixeles felbontást nyújtja. Ezek a masinák is aránylag vékonynak mondhatók, de az Ultrabook kategória szintjét ezek a notebookok sem ütik meg, cserébe a Sleekbook 14 és 15 rendre 499 és 559 dolláros indulóáron kerülnek forgalomba. Fontos kiemelni, hogy a rendszermemória számára két SO-DIMM csatoló van fenntartva, vagyis a kétcsatornás mód is elérhető. Ez egyébként jellemző a Sleekbook termékcsaládra, mivel a vékony dizájnt csak addig a szintig tartja értékelhetőnek a HP, amíg az nem megy a funkcionalitás és a sebesség rovására.

HP Pavilion Sleekbook 14
HP Pavilion Sleekbook 14 [+]

A mindennapi használatra szánt laptopok belseje különböző, mert amíg a 15,6 hüvelykes gépben Intel Ivy Bridge processzor található, addig kisebb verziót AMD Trinity APU-val szerelte fel a cég, ezzel színesítve a választékot. Mivel a Pavilion Sleekbookok az alacsonyabb árkategóriában indulnak versenybe, ezért az 1 TB-os merevlemez mellett nincs lehetőség SSD opcióra, valamint alapkiépítésben a megjelenítés a központi egységekben lévő IGP feladata, de a hírek szerint a nagyobbik modell esetében dedikált NVIDIA GPU is szerepelhet majd a kívánságlistán.

HP Pavilion Sleekbook 14
HP Pavilion Sleekbook 14 [+]

Az SD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasó, a Gigabit Ethernet aljzat, az USB 3.0, a HDMI és minden egyéb elvárható csatlakozó ott sorakozik notebookok éleiben. Az akkumulátor üzemidejéről nincs pontos adat, de 6 órára lehet számítani mindkét gép esetében. A HP Sleekbook 14 és 15 az ENVY m4-mel egyidőben, október 26-án válik elérhetővé.

HP Pavilion Sleekbook 15
HP Pavilion Sleekbook 15 [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés