Hamarosan befutnak a sík paneles, HDR-képes, 4K felbontású LG OLED tévék

Az LG a hamarosan kezdődő berlini szórakoztatóelektronikai kiállítással, az IFÁ-val egyidőben teszi elérhetővé az elsőként a januári CES-en demózott új, 4K felbontásra képes OLED tévéflottáját, amelyek között lesznek hajlított és nem hajlított modellek egyaránt.

Az sík (flat) kijelzős EF9500 család 55 és 65 hüvelykes képátlójú készülékekből áll majd, amelyek támogatják a most terjedő HDR eljárást is. Ez utóbbira egyébként a korábban bemutatott EG9600 készülékcsalád is képes egy firmware frissítésnek hála, de az EF9500 lesz az első, ami gyárilag tudni fogja a széles dinamikatartományt.


[+]

Szintén HDR támogatással érkezik az EG9200 sorozat is, ám ez már hajlított panelt kap 55"-es méretben, a legvékonyabb pontján extra vékony, mindössze 4,8 milliméteres kivitelben, a képek tanúsága szerint roppant keskeny kávával. Ugyanezt a tudást és ugyanekkora képátlóval vonultatja majd fel az EG9100 is, de itt a 4K felbontástól búcsút kell inteni, cserébe valamivel olcsóbb lesz. Erről a termékcsaládról korábban is csepegtetett némi információt a gyártó EG910V és EG920V névvel.

Hogy egészen pontosan milyen árakra lehet majd számítani, és mik lesznek a technikai paraméterek, az a jövő héten kezdődő kiállításon fog kiderülni, ahol élőben is lesz alkalmunk megtekinteni az új készülékeket, amelyekből természetesen a WebOS 2.0 okostévé rendszer sem hiányzik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés