Hama blog: Vilitas USB 3.0 pendrive

Nagyjából egy éve járt nálunk a Hama első USB 3.0 csatolós pendrive-ja, a Probo, mely egy nagyon ügyes, integrált kupakos megoldás, ám sebességével elmaradt a konkurencia mögött. Most a Hama második USB 3.0-s aprósága, a Vilitas tette tiszteletét tesztlaborunkban. A szokásos bliszter csomagolásban kaptuk, amiben az adattáron kívül csak egy bújtató hurkot találtunk, aminek segítségével kulcstartóra vagy nyakpántra rögzíthetjük.


[+]

A Vilitas méretre a közepes pendrive-ok közé sorolható, műanyag házának szögletes formáját a sarkainál kicsit lekerekítették. Egyelőre csak fehér színben találkoztunk vele, fémnek látszó ezüst oldalai is műanyagból készültek. Egyik lapján egészen nagy, sík felület található, ami ideálissá teszi a Vilitast logózáshoz, feliratozáshoz.


[+]

Ezúttal is praktikus, kupak nélküli kialakítást választott a Hama. A fehér pendrive egyik oldalán kis pöcökkel tolható ki az USB csatlakozó, melynek reteszelő mechanizmusa elég erősnek bizonyult. Aljzatba dugás közben nem csúszott vissza a csatlakozó, ami fémváza révén minden bizonnyal elég tartós lesz.


[+]

Kipróbálásához Intel Core 2 Duo alapú számítógépet használtunk Windows 7 operációs rendszerrel és NEC processzoros USB 3.0 adapterrel, amit PCI Express x1 csatolóba telepítettünk. Csomagolásán akár 70 MB/s-os sebességet hirdet a Hama Vilitas, amit olvasásban már egészen kicsi, 16 kB-os állományokkal is elért, maximális sebessége pedig nálunk 85-88 MB/s körül alakult, amivel az USB 3.0-s pendrive-ok erős középmezőnyébe sorakozik be. Írásban hasonlóan a középmezőnyhöz elég a 24 MB/s körüli maximum, a kicsi, 4 kB-os állományokkal elért 13 MB/s körüli tempó viszont dicséretes.


[+]

A Hama Vilitas 16 GB-os változata járt nálunk, emellett 8 és 32 GB-os kapacitással érhető még el a hazai piacon, vételára tárkapacitás szerinti sorrendben 6990, 9990, illetve 13 990 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények