Corsair, Hama, Transcend USB 3.0-s pendrive-ok

Survivor, Voyager, Probo és JetFlash 780

Újabb adag gyors pendrive bemutatójával jelentkezünk. Ezúttal a Corsair két modellje, a Survivor és a Voyager, a Hama Probo és a Transcend JetFlash 780 került terítékre – meglátjuk, melyik tudja tényleg kamatoztatni a gyors USB 3.0 csatlakozó adta sebességet. Sem a Corsair Survivor, sem a Voyager nem számít új modellnek, mindkettő létezik már jó ideje USB 2.0 aljzattal, ezáltal legfeljebb 30 MB/s körüli sebességgel, mindkettőt próbáltuk már korábban.

A Survivor nevéhez illően túlélő, henger alakú burkolata repülőgépipari követelményeknek megfelelő alumíniumból készült, amibe jól szigetelő gyűrűt beiktatva csavarták bele a tárat rejtő részt, hogy 200 méteres mélységig vízálló legyen. Az egészet kívülről ellátták két vaskos gumigyűrűvel is, így téve teljessé a védelmet ütések ellen. Bár szerényebb védelemmel bír, a hétköznapi használat során felmerülő megrázkódtatásoknak a Corsair Voyager is szépen ellenáll. Kupakja és teljes borítása rugalmas gumiból készült, ami ütésálló, és jórészt a víz bejutását is meggátolja.

A Hama Probo fantázianevű modellje nem annyira marcona, mint a Corsairek, cserébe tud egy ügyes trükköt. Nem különálló, elveszíthető, eltörhető kupakja van, hanem a burkolatába integrálták. A csúszkás mechanizmusban szerencsére teljes értékű fém csatlakozó van, nem pedig gyengébb, műanyag vázas, mint sok más kicsúsztatós modellnek.

Mai mezőnyünkben a Transcend JetFlash 780-as modellje képviseli az egyszerűséget. Sima, műanyagburkolatú, kupakos, így a fém csatlakozót védő kalap élete a feledékenyebb felhasználóknál hetekben vagy akár csak napokban mérhető. Szerencsére kellemesen vékonyra szabták a JetFlash 780 házát, így nem fogja majd blokkolni a szomszédos USB csatlakozókat. Szerintünk sokkal jobban mutatna, ha a sötét, domború mintás oldalakat krómhatású helyett matt műanyag, vagy akár fém keretezné.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés