Hama blog: strapabíró mini pendrive

Van a pendrive-oknak az a kategóriája, ahol nem a nagy átviteli sebesség és nem is a nagy kapacitás, hanem sokkal inkább a kis méret és az ellenállóképesség számít. A mindig kéznél lévő, kulcstartóra is felakasztható apróságoknál fontos, hogy tényleg bírják a gyűrődést, a gyakran használt, idővel kikopó műanyagcsatlakozó ugyanúgy nem játszik, mint a törékeny műanyagház, amit kulcsaink rövid idő alatt bedarálnak.


[+]

A Hama egy egészen kellemes kulcstartó pendrive alternatívát mutatott be. A nemes egyszerűséggel csak Hook-Style (kampó stílusú) elnevezésű termék kicsi, masszív fémből készült a burkolata, és a felfüggesztés problémáját is megoldották. Nem bújtatófüle vagy kulcskarikája van, mint a legtöbb hasonló megoldásnak, ami elszakadhat vagy eltörhet, hanem egy fém karabinert építettek rá, ami teljesen más dimenzióba helyezi a tartósságot.


[+]

Sebesség kapcsán maradtak a jól bevált USB 2.0-nál, ami a kis méret miatt erősen integrált flash chipek és vezérlő reális képességeihez bőven elég is lesz. Az Atto Disk Benchmark szerint kis állományokkal 4-6 MB/s körüli írási és olvasási tempó érhető el a kis karabineressel, nagyobbakkal az olvasási 20 MB/s, az írási sebesség pedig 9 MB/s környékén tetőzik. Stopperes méréssel – egy nagyobb állomány másolási idejét mérve – arra jutottunk, hogy a gyári FAT32 formázással kb. 2,5 MB/s-os, NTFS-sel majdnem 5 MB/s-os írási sebesség érhető el, ami nem eget rengető, de pár fotóhoz, prezentációhoz, irodai dokumentumokhoz elég lesz.

Az alacsony sebességet figyelembe véve a kisebb, 8 és 16 GB-os kampós modelleknek látjuk több értelmét, a nagyobb, 32 vagy 64 GB-os teleírásához hosszú-hosszú percekre van szükség. Az egyes változatokat a karabiner különböző színű nyelve jelzi, nálunk a kék, 16 GB-os járt. A vételárak öt év garanciával, tárkapacitás szerinti sorrendben 4000, 7000, 12 000, illetve 20 000 forint környékén mozognak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények