Hama blog: stylusos pendrive

Aki karácsonyra új, érintőképernyős telefont vagy tabletet kapott, lehet, hogy már fájósra koptatta ujjait a kijelző sikálásában. Megváltást jelenthet neki a Hama aprócska, kettő az egyben pendrive-ja, melynek végén érintőtoll (stylus) csücsül. Teljesen fémből készült háza tartós, ellenálló, miközben stabil fogást biztosít. Egyedül fényes felületével lehet némi gond, mert nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat, ahogy ez képünkön is látható.


[+]

Tesztlaborunkban 16 GB-os tárkapacitással járt az apróság, de kapható még 8, 32 és 64 GB-os méretben is. Dobozában apró bújtatószemet is találtunk, amivel mondjuk kulcstartóra vagy éppen a telefonra akasztható a csupán 55 milliméter hosszú, néhány grammot nyomó apróság. Magán a pendrive-on nem találtunk egyedi szoftvert, viszont regisztráció után a Hama honlapjáról adatmentő és képtömörítő alkalmazást tölthetünk le ingyenesen.

A kis pendrive teszteléséhez AMD Piledriver processzoros asztali számítógépet használtunk Windows 8 operációs rendszerrel. A méréshez bevetett Atto Disk Benchmark szoftver legfeljebb 24 MB/s-os olvasási, illetve közel 8 MB/s-os írási tempót mutatott, ami nem éppen fényes, de kisebb állományok átviteléhez elég lesz. Valós környezetben, több tíz megabájtos állományok átvitelének idejét stopperrel mérve a gyári, FAT32 formázással elég alacsony, mindössze 1,5 MB/os írási tempót kaptunk, ami NTFS formázással 4 MB/s környékére, exFAT formázással pedig 5 MB/s fölé gyorsult, vagyis érdemes utóbbira átformázni a kis adattárat.

A pendrive végén elkeskenyedő nyakra puha gumiból készült érintőfejet helyeztek, ami a mai, jellemzően kapacitív érintőképernyőkön kifogástalanul működött. Nagyjából 5 milliméter átmérőjű fejével pontosabban céloztunk, mint ujjal, és a böködés mellett a Windows 8 simításait is jól átvitte. A Hama érintőtollas pendrive-ja 8 GB-os tárkapacitással 4200 forintba kerül, a náluk járt 16 GB-os változatért 7490 forintot, a 32, illetve 64 gigabájtosért pedig 13 000, illetve 22 000 forintot kérnek öt év garancia mellett.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények