Atomos nettoppal bővül a Giada Mini PC sorozat

Hirdetés

A Giada bejelentette legújabb nettopját, mely a Mini PC i35G jelzést viseli. A termékben egy Intel Atom D2500-as processzor dolgozik, mely a Cedar Trail platform alapja. A lapka két processzormagja 1,86 GHz-en üzemel, az IGP-ről azonban nem érdemes beszélni, mert azt helyből letiltotta a gyártó. Helyébe egy 512 MB-os VRAM-mal felszerelt NVIDIA GeForce GT 610-es dedikált GPU került, amely sajnos csak x1-es PCI Express 1.0-s csatolóval kapcsolódik az NM10-es vezérlőhídhoz, vagyis a soros adatátviteli teljesítmény maximum 250 MB/s lehet. Ez kellemetlen akadásokat eredményezhet egyes Full HD-s felbontású, streamelt flashvideóknál. Fontos, hogy ez a jelenség csak a magas bitrátájú és felbontású flashvideók alatt érezhető, így a többi tartalom gyorsításánál nem képez akadályt a szűkös adatátviteli tempó. Ennek megfelelően a multimédiás szórakozás a Blu-ray, a DVD vagy az egyéb elterjedt fájlformátumokban kódolt filmek esetében tökéletesen biztosított. A nettopba egyébként 2 GB-os 1066 MHz-es DDR3-as rendszermemória került, mely igény esetén egy 4 GB-os modulra cserélhető.


[+]

A 192 x 155 x 26 mm-es újdonságon öt darab 2.0-s USB, valamint egy S/PDIF port lesz, emellett alapfelszereltség a kártyaolvasó, illetve a Gigabit Ethernet, a 802.11n-es Wi-Fi és a Bluetooth modul. A csomag része még egy távirányító is, illetve a külső tápegység. A kijelzőket egy HDMI és egy D-Sub interfészre lehet csatlakoztatni, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik. Utóbbi opcionálisan egy gyorsabb, de jóval kisebb kapacitású mSATA SSD-re is cserélhető.


[+]

A fekete és fehér szín mellett VESA75 vagy VESA100 szabványú állványt támogató, kijelzők hátuljára felszerelhető konzollal érkezik a Giada Mini PC i35G, mely opcionálisan előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel is kérhető. A gyártó az árcéduláról még nem beszélt, a termék szállítása azonban már megkezdődött, így a kereskedelmi partnerek hamarosan feltüntetik az árlistákon az új nettopot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Giada

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés